Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 22.5.2015
Turun AMK:n strategia 2015-2025

Turun ammattikorkeakoulu suuntaa tekniikkaan ja hyvinvointiin

Turun ammattikorkeakoulu rakentaa Varsinais-Suomeen tulevaisuuden teknillistä innovaatiokorkeakoulua tukeakseen alueen teknologialiiketoiminnan kehittymistä. Lisäksi AMK tuottaa uudenlaisia palveluita ja osaamista asukkaiden hyvinvoinnin kehittämiseksi. Kokonaisuudessaan AMK:n tehtävä on tuottaa Varsinais-Suomeen osaamista ja menestystä.

Nämä lupaukset löytyvät Turun AMK:n uudesta Excellence in Action -strategiasta, joka on työstetty yhdessä alueen työelämän, opiskelijoiden ja henkilöstön kanssa.

– Kaiken toiminnan keskiössä on tähtääminen mahdollisimman korkeaan käytännön osaamiseen alueen elinvoimaisuuden ja kilpailukyvyn lisäämiseksi, rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila sanoo.

– Rakennamme tulevaisuuden teknillistä innovaatiokorkeakoulua, jossa on vahva käytännön osaamisen fokus. Samalla haluamme rakentaa oppimisjatkumoita eri korkeakoulututkintojen välille. Tavoitteena on verkostomainen toiminta; verkostossa olisi mahdollista opiskella paljon aiempaa syvällisemmin teknistä osaamista, Vesa Taatila jatkaa.

Tulevaisuuden teknillisen innovaatiokorkeakoulun osaamiskärkinä ovat moniteknologinen meriklusteri, kiertotalous, myynti ja digitalisaatio.

Toinen keskeinen sisältöalue Turun AMK:n tulevaisuudessa on asukkaiden laaja-alaisen hyvinvoinnin kehittäminen. Sen osaamiskärkinä ovat terveyden edistäminen, taide osana hyvää elämää, osallisuuden lisääminen, uudistuvat sosiaali- ja terveyspalvelut sekä hyvinvointimatkailu.

– Kehitämme uusia käyttäjälähtöisiä hyvinvointiratkaisuja, jotta elämisen laatu maakunnassa olisi parasta, Vesa Taatila korostaa.

Pienryhmäohjausta lisätään

Kahden laajan sisältöalueen työstämisen lisäksi strategiatyössä käytiin vuoropuhelua siitä, miten Turun AMK:n tulisi jatkossa toimia. Tässäkin nousi kaksi teemaa keskeiseksi: innopeda®-pohjainen oppimisjatkumo sekä innostava yhteisö.

– Innopeda®-pohjaisessa oppimisjatkumossa yhdistämme oppimisen ja soveltavan tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan alueemme työelämän kehittämistarpeisiin. Käytännössä opiskelijoiden opinnot toteutuvat yhteistyössä työelämän kanssa, niin sanotulla innovaatiopedagogiikka-lähestymistavalla. Tähän liittyen lisäämme vahvasti pienryhmäohjausta ja yhteistoiminnallista Internet-pedagogiikkaa perinteisen luentopohjaisen tiedon välityksen sijaan, Vesa Taatila selventää.

Oppimisjatkumo sisältää tutkintokoulutusten lisäksi myös työelämälle suunnatun kehittämisen sekä elinikäisen oppimisen palvelut. Salon kampuksella tulee olemaan erikoisrooli oppimismenetelmien kokeilualustana.

– Tuloksellisuutemme perustuu innostavana yhteisönä toimimiseen – opiskelijat ja henkilökunta muodostavat 10 000 osaajan monialaisen yhteisön, joka toimii monissa verkostoissa niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin, Vesa Taatila toteaa.

Rehtoreiden työhuoneen seinälle kuvan ovat maalanneet opiskelijat Jonna Halli, Maria Kivilaakso, Emmi Länsman ja Iiris Rusi.

Yläkuvan tiedot: Turun ammattikorkeakoulun uusi strategiakuva, jonka on toteuttanut mainostoimisto Zeeland Family Oy. Kuvan inspiraationa on käytetty Turun AMK:n opiskelijoiden strategiakuvakilpailutöitä.

Tutustu Turun AMK:n strategiaan Issuussa:

Jos yllä oleva upotus ei näy oikein, pääset katsomaan strategiaa myös tästä linkistä: http://issuu.com/turunamk/docs/turunamk_strategia2015_2025