Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 31.5.2015

Turun yliopiston tohtoripromootiossa neljä Turun AMK:n henkilöstön edustajaa

Turun yliopiston kaikkien tiedekuntien yhteinen tohtoripromootio järjestettiin 28.-30.5.2015. Promootioon oli ilmoittautunut yhteensä 115 tohtoria kaikista yliopiston tiedekunnista.

Turun AMK:n henkilökunnasta promovoitavana oli neljä henkilöä: tutkimusvastaava Elina Kontio Liiketalous, ICT ja kemiantekniikka –tulosalueelta, koulutus- ja tutkimuspäällikkö Marjo Kumpula sekä yliopettaja ja koulutus- ja tutkimusvastaava Sirpa Hänti Tekniikka, ympäristö ja talous –tulosalueelta, sekä opintopsykologi Satu Salmi Yhteisistä palveluista. Turun AMK onnittelee!

Turun yliopistossa promootiota vietetään 2-3 vuoden välein. Tohtoripromootio on akateemisista juhlista perinteisin ja juhlallisin; juhlat kestävät kolme päivää ja niissä vihitään kunniatohtoreita ja tohtoreita kaikista tiedekunnista.

Kolmipäiväiset juhlallisuudet koostuivat tälläkin kertaa miekanhiojaisista, promootioaktista, akateemisesta kulkueesta, jumalanpalveluksesta, promootiopäivällisistä, tanssiaisista ja promootiopurjehduksesta.

Ensimmäinen Turun yliopiston kaikkien tiedekuntien tohtoripromootio pidettiin vuonna 1927. Promootiojuhlallisuuksissa akateeminen perinne edustaa jatkuvuutta ja tämän päivän tieteen ja korkeamman sivistyksen sidosta vanhaan eurooppalaiseen sivistykseen.

Turun AMK:n henkilökunnan väitöskirjojen aiheet ja väitösvuodet

Satu Salmi: Psykologian tohtori vuonna 2006. Väitös aiheesta: "Seen a cop lately?" Finnish Citizens´ Perceptions of the Police.

Marjo Kumpula: Kauppatieteiden tohtori vuonna 2011. Väitös aiheesta: Vakuutusalan työn sisältö ja työntekijöiden ammatti-identiteetin muovautuvuus - vakuutusvirkailijasta finanssialan myyjäksi?

Elina Kontio: Terveystieteiden tohtori vuonna 2013. Väitös aiheesta: Information management for tactical decision-making in  the cardiac care process

Sirpa Hänti: Kauppatieteiden tohtori vuonna 2014. Väitös aiheesta: Markkinointi arvon muodostamisen prosessina ja sen yhteys yrittäjyyden mahdollisuusprosessiin - tapaustutkimus kuuden yrityksen alkutaipaleelta.