Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 16.12.2016
Syöpäkuntotus, virtuaalimaailma

Syöpään sairastuneita lapsia tuetaan virtuaalimaailmassa

Syöpään sairastunut lapsi ja hänen vanhempansa tarvitsevat tukea. Heitä autetaan muun muassa käyttämällä interaktiivisia virtuaalisen tuen muotoja. Virtuaalimaailmassa tapahtuvaan osallistavaan ja vuorovaikutukselliseen toimintaan pääsee tutustumaan 28.1.2016 klo 9-10 Turun ammattikorkeakoulussa Ruiskatu 8.

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys (LSSY), Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri (VSSHP) sekä Turun AMK tekevät yhteistyötä lapsisyöpäpotilaiden ja heidän perheidensä tukemiseksi. Tätä työtä edistämässä on useita kumppaneita, muun muassa Tietokeskus/Acer,  Microsoft ja Suomen Syöpäyhdistys.

Tilaisuudessa kerrotaan, miten eri osapuolet ovat vaikuttaneet tukitoimintaan. Second Life –ympäristöstä esitellään muun muassa virtuaalikirjaston toimintaa.

Virtuaalimaailma avuksi tukityöhön

Teknologian hyödyntäminen tuen eri muotojen toteutuksessa on tämän päivän asiakas- ja potilasohjauksen kehittämishaasteita.

 Lapsisyöpäpotilaita tuetaan virtuaalisessa Second Life –ympäristössä etäohjauksella. Samalla heille annetaan läsnäolon ja osallisuuden kokemusta vahvistava ympäristö ja vertaistukea.

-          Hankkeessa mukana olevat opiskelijat näyttävät käytännössä, kuinka virtuaalikirjastossa toimitaan. SeconLifea esitellään yleisesti, ympäristön suunnittelu lapsisyöpäpotilaiden tukemiseksi on alkamassa, kertoo yliopettaja Raija Nurminen.

Yhteistyökumppanit, tukijat ja Turun AMK:n edustajat kertovat, mikä heidän osuutensa on hankkeessa.

Tervetuloa tiedotustilaisuuteen
to 28.1.2016 klo 9-10
Turun ammattikorkeakouluun
Ruiskatu 8, luokka 158A, 20720 Turku

Ilmoittautuminen tilaisuuteen: saija.vanhanen@turkuamk.fi

Syöpään sairastuneet lapset ja heidän vanhempansa – virtuaalisen tuen
hyödyntäminen (Second Life)
-projektin tavoitteena on tukea syöpään sairastuneen lapsen ja hänen vanhempiensa sairastumisen läpikäyntiä ja voimaannuttavasti terveyslähtöisen ajattelun vahvistumista.  Projekti on osa Lounais-Suomen Syöpäyhdistys r.y:n, Sykerö-kerhon, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin ja Turun ammattikorkeakoulun yhteistä tutkimus- ja kehittämishanketta.