Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 8.4.2016

Turun AMK:sta Koneteknologiakeskuksen pääomistaja

Turun AMK Oy on ostanut Turun kaupungilta Koneteknologiakeskus Turku Oy:n osake-enemmistön 6.4.2016 tehdyllä kaupalla. Kaupalla Turun AMK vahvistaa strategiansa mukaisesti tulevaisuuden teknillistä innovaatiokorkeakoulua.

KTK Turku Oy:n tehtävänä on valmistavan teknologiateollisuuden huippuosaamisen kehittäminen ja ylläpitäminen. Koneteknologiakeskus jatkaa toimintaansa teollisuuden ja oppilaitosten työelämälähtöisenä tutkimus- ja oppimisympäristönä.

Osake-enemmistön tuoma mahdollisuus Koneteknologiakeskuksen toiminnan ohjaamiseen vahvistaa Turun ammattikorkeakoulun toimintaedellytyksiä erityisesti moniteknologisen meriklusterin sekä digitalisaation osaamiskärjissä. Turun ammattikorkeakoulu on Kupittaan kampushankkeen myötä keskittämässä toimintaansa Koneteknologiakeskuksen lähiympäristöön. Tulevalla suurkampuksella KTK Turku Oy:n kansainvälisestikin katsoen edistyksellinen oppimisympäristö ja laitekanta ovat keskeisessä asemassa.

Turun kaupunki on osana elinkeinopoliittisten palveluidensa uudelleenjärjestelyitä todennut KTK Turku Oy:n palveluiden ja kehittämismahdollisuuksien paranevan merkittävästi Turun AMK:n ohjauksessa. Turun AMK:n lisäksi KTK Turku Oy:n omistajia ovat Turun kaupunki, Turun Aikuiskoulutussäätiö, Teknologiateollisuus ry sekä useita valmistavan teknologiateollisuuden kärkiyrityksiä.

─ Tämä kauppa on luonnollinen ja tärkeä toimenpide jatkumossa, jolla Turun AMK entisestään vahvistaa TKI-toimintaansa ja yritysyhteistyötä alueen elinkeinoelämän palvelemiseksi sanoo Turun AMK Oy:n hallituksen puheenjohtaja Niko Aaltonen.