Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 13.5.2016

Turun ammattikorkeakoulusta kaksi kansainvälistä opiskelijalähettilästä

Keskiviikkona nimettiin Lounaisrannikon ensimmäiset kansainväliset opiskelijalähettiläät. Turun ammattikorkeakoulusta tehtävään nimettiin kaksi opiskelijaa.

Teksti: Oona Karhunen
Kuva: Joni Vainio

Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa varttuneella Muhammad Umerilla oli monia syitä lähteä mukaan toimintaan.

– Haluan parantaa verkostoitumismahdollisuuksiani ja saada lisää tietoa, joka auttaa minua liikkeenjohdon opinnoissa.  Jos onnistun antamaan Suomesta hyvän kuvan, muutkin haluavat ehkä tulla tänne opiskelemaan. Suomella on potentiaalia kasvaa, Umer sanoo.

Kansainvälisten opiskelijalähettiläiden tehtävänä on lisätä alueen osaamisen ja elinkeinoelämän tunnettuutta, markkinoida lounaisrannikon korkeakouluja sekä edistää alueen kansainvälistymistä.

– Jos teillä on 30 sekuntia aikaa kertoa jotain Turusta, kertokaa, että Turku on historiallinen mutta moderni kaupunki, ohjeisti Turun kaupungin kansainvälisten asioiden päällikkö Mika Akkanen.

 – Olemme todella ylpeitä saadessamme teidät opiskelijalähettiläisiksi, Turun kaupungin viestintäpäällikkö Saara Malila lausui nimeämistilaisuudessa.

Tulevaisuudessa lähettiläsverkosto kasvaa laajaksi kansainvälisten osaajien verkostoksi, jonka jäsenet haluavat edistää alueen tunnettuutta ja kansainvälistymistä. Turun ammattikorkeakoulun kansainvälisten asioiden suunnittelija Päivi Oliva pitääkin opiskelijalähettiläiden nimeämistä erittäin hienona asiana.

– Nimetyt opiskelijat ovat oikeita tulisieluja ja heillä on halu puhua ammattikorkeakoulumme puolesta. Olemme todella kiitollisia, että saamme hyödynnettyä heidän asenteitaan näin, Oliva sanoo.

Kansainvälisiä opiskelijalähettiläitä nimettiin yhteensä 11. Turun ammattikorkeakoulun toinen nimetty lähettiläs on Muhammed Yousaf. Turun yliopistosta lähettiläiksi nimettiin Ionela Cioaca, Minghui Gao, Eftychia Giatsiou, Tarek Omran, Christina Athanasopoulou sekä Anna Skuratova. Åbo Akademista lähettiläiksi nimettiin Veronika Bauer ja Emrah Yildir sekä Yrkeshögskolan Noviasta Kyung-Yeol Chun.

Seuraavalla hakukierroksella lähettiläiksi rekrytoidaan myös muita kuin opiskelijalähettiläitä. Lähettiläsohjelma on toteutettu yhdessä lounaisrannikkoyhteistyössä (LOURA) ja POLKU-hankkeessa.