Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 19.5.2016

Laaja kattaus meriosaamista Navigate-messuilla

Turun ja Satakunnan ammattikorkeakoulujen yhteinen CoastAL-liittouma esitteli meriosaamistaan meriteollisuuden ja logistiikan Navigate-messuilla. Esillä oli meri- ja moottoritekniikkaa, merenkulkua ja pelisovelluksia.

Teksti ja kuvat: Martti Komulainen

Meriteollisuuden yritykset, kouluttajat ja kehittäjät kokoontuivat Navigate-messuille Turun Messukeskukseen 18.-19.5. Meriklusterin tärkeimmät toimijat kokoavassa tapahtumassa oli mukana myös CoastAL Maritime - Turun ja Satakunnan ammattikorkeakoulujen liittouman meritekniikan ja merenkulun osaamisalueet.

Moniteknologinen meriklusteri kuuluu osana Tulevaisuuden teknillistä innovaatiokorkeakoulua Turun AMK:n strategisiin kärkiteemoihin. Tärkeä se on koko Varsinais-Suomelle, ja meriteollisuuden osaamisella ja osaajille on kova kysyntä.

Moniteknologisuutta messuilla edustivat meritekniikan ja energiateknologian ohella peliteknologia. Messukävijöillä oli mahdollisuus mm. tutustua mm. IndustrySim-pelin demonstraatioon VR (virtual reality)-laseille sovitettuna.

Turun AMK:n meritekniikan ja energiateknologian tutkimuksessa tärkeitä teemoja ovat turvallisuus- ja ympäristökysymykset, tuotetiedon hallinta, tekniset järjestelmät sekä polttomoottoreiden ja pakokaasujen jälkikäsittelyn mittaus- ja analyysipalvelut.

Myös Satakunnan ammattikorkeakoulussa meriliiketoiminta on tutkimuksen
strateginen painopistealue.