Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 1.8.2016

Mikko ja Sami suunnistuksen MM-kisoissa

Opiskelijamme Mikko Siren ja Sami Hämäläinen ovat kisaamassa Unkarin Miskolcissa opiskelijoiden suunnistuksen MM-kisoissa. Kisat alkoivat lauantaina ja päättyvät torstaina 4.8. Viime viikolla päättyneiden opiskelijoiden salibandyn MM-kisojen kultajoukkueessa pelasi kaksi opiskelijaamme, Juuso Alin ja Jaakko Hautamäki.

Suunnistuskisoihin osallistuu yli 260 suunnistajaa 34 maasta. Suomen kisajoukkueeseen kuuluu kuusi naista ja kuusi miestä. Mikko ja Sami ovat molemmat mukana Turun Seudun Urheiluakatemiassa, joka on oppilaitosten, urheilijoiden, urheilun lajiliittojen, urheiluseurojen, Turun kaupungin ja urheilun tukipalveluja tarjoavien tahojen muodostama yhteistyöverkosto. Se toimii yhdessä muiden urheiluakatemioiden ja Suomen Olympiakomitean kanssa.

Mikko Sirenin oma seura on Angelniemen Ankkuri, ja Sami Hämäläinen edustaa MS Parmaa.

Joka toinen vuosi suunnistusta

Kansainvälisen opiskelijaurheiluliiton FISU:n alaisia opiskelijoiden MM-kilpailuja järjestetään joka toinen vuosi lajeissa, jotka eivät kuulu universiadien vakituiseen lajiohjelmaan. Tänä vuonna opiskelijoiden maailmanmestaruuksista kamppaillaan 34 lajissa.

Osallistumisoikeus opiskelijoiden MM-kisoihin on 17–28 -vuotiailla korkeakouluopiskelijoilla. Suomalaisurheilijoiden osallistumisesta opiskelijoiden MM-kisoihin vastaa Olympiakomitea yhdessä asianomaisen lajiliiton kanssa.

Seuraavat opiskelijoiden suunnistuksen MM-kilpailut järjestetään heinäkuussa 2018 Kuortaneella, Seinäjoella ja Lapualla.

Onnea kisoihin koko joukkueelle, ja erityisesti Mikolle ja Samille! Haastattelemme kisaajiamme kilpailujen jälkeen – seuraa medioitamme!

Salibandyn MM-kisoista kultaa

Portugalissa käytiin opiskelijoiden salibandyn MM-kilpailut 19.-24.7. Suomen miesten joukkueessa pelasi kaksi opiskelijaamme: Juuso Alin ja Jaakko Hautamäki. 

Sekä miesten että naisten joukkue toivat salibandykisoista Suomeen kultaa! Tuplaonnittelut mahtaville joukkueille!