Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 14.1.2021
Apurahojen saajien joukossa oli myös nykysirkusta

Taideakatemian alumni tähdittää Sirkus Finlandian juhlakiertuetta

Sirkus Finlandian 40-vuotisjuhlakiertue saapuu Turkuun tänä viikonloppuna. Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiasta valmistunut sirkustaiteilija Liina Aunola on yksi kiertueen kotimaisista tähdistä.

Ilma-akrobaatti Liina Aunola kuuluu suomalaisen sirkustaiteen kansainvälisiin huippuihin. Hän on aikaisemmin esiintynyt muun muassa Englannissa, Hollannissa, Japanissa sekä Yhdysvalloissa, jossa hänellä oli kiinnitys maailman suurimpaan sirkukseen, Ringling Brothersiin.

Aunola on valmistunut Turun AMK:sta sirkustaiteen ohjaajaksi. Esiintyvät Taiteilijat ry valitsi hänet vuoden 2008 viihdetaiteilijaksi.

Tällä hetkellä Aunola kiertää Sirkus Finlandian matkassa. Suomen suurin sirkus juhlistaa vuoden 2016 näytäntökaudella jo 40-vuotista taivaltaan. Sirkuksen ystäville on tarjolla ohjelma, jonka laadusta vastaavat kansainväliset ja kotimaiset sirkustaiteilijat.

Liinan voi bongata ilmojen teiltä tänä viikonloppuna Turussa. Sirkus Finlandia järjestää Kupittaalla viisi näytöstä 26.–28.8. Lisätietoa ja liput täältä.