Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 24.10.2016

Syksyn yhteishaun valintakoekutsut on lähetetty

Valintakoekutsut on lähetetty kaikille valintakokeisiin kutsuttaville hakijoille. Syksyn yhteishaussa oli mukana 12 hakukohdetta, joista suurin osa sosiaali- ja terveysalan koulutuksia. Valintakokeet järjestetään marraskuun alkupuolella, koepäivä vaihtelee koulutuksittain.

Valintakoekutsut on lähetetty sähköpostilla hakijan Opintopolussa ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen. Valintakoekutsu lähetetään ainoastaan niille hakijoille, jotka kutsutaan valintakokeeseen. Hakijoille, joita ei kutsuta valintakokeeseen, ei lähetetä erillistä viestiä. Kaikki hakijat saavat Opetushallituksen lähettämän tuloskirjeen valintojen julkaisupäivänä. 

Valintojen tulokset julkaistaan 25.11. Opiskelupaikka tulee vastaanottaa 9.12. klo 15.00 mennessä ja opinnot alkavat tammikuussa. 

Konetekniikan insinööri (AMK) -koulutuksen valintakokeeseen on kutsuttu kaikki hakukelpoiset hakijat ja linkki valintakoeaineistoon on julkaistu koulutuksen sivuilla

Sosiaali- ja terveysalan AMK-tutkintoon johtavassa koulutuksessa osa hakukelpoisista hakijoista on kutsuttu valintakokeisiin esivalintakokeen perusteella. Hakijat, joita ei kutsuta valintakokeeseen, eivät saa erillistä viestiä siitä. Varsinaisen valintakokeen ennakkoaineistot löydät koulutuksien sivuilta.

Sosiaali- ja terveysalan ylempään AMK-tutkintoon johtavaan koulutukseen ei ole esivalintakoetta, vaan kaikki hakukelpoiset hakijat kutsutaan valintakokeeseen. Valintakokeen ennakkoaineisto on julkaistu koulutuksen sivuilla

Sosiaali- ja terveysalan esivalintakokeen pisterajat syksyllä 2016

Alla on listattu koulutuksittain esivalintakokeen alimmat pisteet, joilla on saanut valintakoekutsun varsinaiseen valintakokeeseen. 

Esivalintakokeeseen osallistuneille hakijoille on lähetetty omat koepisteet sähköpostilla. Kokeen kysymykset ja oikeat vastaukset löydät täältä: http://soteli.metropolia.fi

Päiväkoulutukset, Turku

  • Ensihoitaja (AMK) - 47,2
  • Sairaanhoitaja (AMK) - 32,9
  • Sosionomi (AMK) - 42,6
  • Terveydenhoitaja (AMK) - 34,6

Päiväkoulutukset, Salo

  • Sairaanhoitaja (AMK) - kaikki hakukelpoiset ovat saaneet kutsun

Monimuotokoulutukset, Turku

  • Sairaanhoitaja (AMK) - 12,1
  • Sosionomi (AMK) - 35,6
  • Toimintaterapeutti (AMK) - 29,4

Monimuotokoulutukset, Salo

  • Sairaanhoitaja (AMK) - kaikki hakukelpoiset ovat saaneet kutsun