Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 15.11.2016

Saksassa suoritettu insinööritutkinto avaa ovia Saksan markkinoille

Tiistaina allekirjoitettu yhteistyösopimus saksalaisen Aschaffenburgin ammattikorkeakoulun kanssa tarjoaa Turun AMK:n insinööriopiskelijoille mahdollisuuden suorittaa saksalainen insinööritutkinto suomalaisen lisäksi. Saksassa suoritettu tutkinto perehdyttää saksalaiseen toimintakulttuuriin ja edistää valmiuksia työskennellä Saksan markkinoilla.

Teksti ja kuva: Martti Komulainen

Ensimmäinen insinööriopiskelija aloitti syksyllä opintonsa Aschaffenburgin yliopistossa, Saksassa.  Valmistuttuaan opiskelijoilla on kaksi insinööritutkintoa, joista Saksassa suoritettu myynti-insinööritutkinto käsittää myös kieliopintoja.
 
Yhteistyötä saksalaisten korkeakoulujen kanssa on tehty Turun AMK:ssa jo jonkin aikaa. Aiemmin syksyllä sovittiin yhteistyöstä Kaiserlauternin korkeakoulun kanssa maisteriopintopolusta suomalaisille insinööriopiskelijoille.
 
- Varsinais-Suomen alueen teknologiateollisuus on vahvasti sitoutunut saksalaiseen markkinaan ja teollisiin partnereihin, esimerkkeinä Bayer, Meyer Turku ja Valmet Automotive. Saksan kieltä hallitseville osaajille on kysyntää teollisuudessa. Turun AMK:n ja saksalaisten korkeakoulujen yhteistoiminta antaa erinomaisia kilpailuetuja ohjelmaan mukaan lähteville opiskelijoille, ja on yksi Turun AMK:n keinoista alueen elinkeinoelämän palvelemiseksi, toteaa vararehtori Juhani Soini.

Yhteistyösopimus on molemminpuolinen: myös saksalaisilla insinööriopiskelijoilla on mahdollista suorittaa suomalainen insinööritutkinto. Turussa tarjottava koulutus johtaa tuotantotalouden insinööritutkintoon ja Saksassa suomalaisille tarjottava koulutus myynti-insinööri-tutkintoon.