Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 17.11.2016
Suun terveydeksi, rusinat

Voiko suusi hyvin?

Syksyllä 2016 hammasteknikko- ja suuhygienistiopiskelijat aloittivat yhteisten opintojen parissa. AMK:n strategian mukaisesti eri tutkintojen opiskelijoille kehitettiin tiimioppimisen kautta moniammatillisesti toteutettavia projektiopintoja. Kyse on täysin uudenlaisesta toteutuksesta.

Hammasteknikko- ja suuhygienistiopiskelijat toteuttivat syksyn aikana projektiopintoina Suun terveydeksi -messut. Kantavina teemoina olivat suun terveysalojen koulutuksen ja suun terveyden edistämisen.

Tavoitteena oli tarjota opiskelijoille mahdollisuus verkostoitua ja luoda yhteistä suun terveydenhuollon asiantuntijuutta.

– Hammasteknikko- ja suuhygienistiopiskelijat ideoivat, suunnittelivat ja toteuttivat tiimioppimismenetelmin messut INNOPEDAn hengessä, koulutusvastaava Leila Tiilikka ja lehtori Sari Silmäri-Salo kertovat.

Ständeillä esiteltiin muun muassa oikeaoppinen hampaiden hoito, hampaiden valkaisu ja värin määritys sekä koulutusesittelyt. Lisäksi paikalla oli hammasalan laite- ja tuote-edustajia.

– Messutapahtuma onnistui hyvin. Ständeillä opiskelijamme keskustelivat lukiolaisten, hammaslääketieteen ja lääketieteen opiskelijoiden, AMK-opiskelijoiden ja ohikulkijoiden kanssa. Kutsuttuja osallistujia oli toista sataa, Tiilikka ja Silmäri-Salo iloitsevat.

Projektiopinnot haastavat

Projektityöskentely oli melko haastavaa. Yhteinen tavoite kuitenkin vietiin loppuun.

– Yhteisissä projektiopinnoissa opimme projekti- ja tiimityöskentelyä. Tutustuimme toisiimme ja yhteistyökumppaneihin, opiskelijat kertovat.

– Saamme kokemusta asiakaspalvelusta erilaisessa ympäristössä ja teemme arvokasta valistustyötä, he jatkavat.

Tavoitteena oli lisätä opiskelijan ymmärrystä omasta alastaan osana terveyspalvelujärjestelmää, alansa palveluprosesseista sekä toiminnan asiakaslähtöisyydestä.

– Opettajillekin yhteinen projektityöskentely oli uutta. Tiimivalmentajina saimme kuitenkin tukea toisiltamme. On ollut haasteellista antaa opiskelijoille täysi vastuu projektin suunnittelusta ja toteutuksesta ja olla itse ”vain” taustatukena/valmentajana puuttumatta projektin ideointiin, suunnitteluun ja ajateltuun toteutukseen, Tiilikka ja Silmäri-Salo myönsivät.

Kiitokset yhteistyökumppaneille

Cloetta

Fazer Makeiset Suomi

Pro

Hammasväline

Oral-B

Ortomat Herpola Oy

luennoitsija, erikoishammasteknikko Gazmend Hajdini ja luento Potkuri