Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 12.1.2017

Terveyskampus Turku innostaa innovoimaan

Uusia yhteistyömahdollisuuksia sosiaali- ja terveysalan eri asiantuntijaryhmien välille antaa Terveyskampus Turku. Se muodostaa yhteisen innovaatioalustan alan huippututkimukselle, koulutukselle ja yhteistyössä toimivan hallinnon rakenteille. Kampuksen uutena puheenjohtajana aloitti vuoden alussa vararehtori Juhani Soini.

Terveyskampus Turku -kehittämistyössä ovat mukana Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri (VSSHP), Turun ammattikorkeakoulu, Turun yliopisto, Åbo Akademi ja Yrkeshögskolan Novia.

Terveyskampuksen johtoryhmän puheenjohtajana toimi aikaisemmin professori Pentti Huovinen ja tänä vuonna puheenjohtajana aloitti Turun AMK:n vararehtori Juhani Soini.

–Tämän yhteistoiminnan kautta kampusalueestamme muodostuu houkutteleva ja innostava ympäristö alan yrityksille sekä tutkijoille ja koulutuksen järjestäjille, sanoo puheenjohtajana juuri aloittanut Soini.

Terveyskampus Turku -verkoston osapuolten tavoitteena on ”kehittää Turun terveyskampusta monialaisena, kansainvälisenä huipputason osaamiskeskittymänä lääketieteeseen sekä muihin terveyteen ja hyvinvointiin liittyvillä tutkimuksen ja koulutuksen aloilla”.

Tavoitteen toteutumiseksi verkosto aikoo edistää

  • tieteellisen tutkimuksen edellytyksiä ja tutkijoiden yhteistyötä kampuksella
  • verkostoon kuuluvien organisaatioiden opetus- ja koulutustoimintaa
  • yritys- ja innovaatiotoimintaa kampuksella ja sen vaikutusalueella sekä kehittää yliopistosairaalaa innovaatioalustana
  • hallinnon tehokkuutta rakenteita yksinkertaistamalla ja toimintojen synergiaa lisäämällä
  • tutkijoiden, opettajien ja opiskelijoiden yhteisiä toimintamahdollisuuksia kampuksella.

– Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri muodostaa korkeakouluille aidon oppimisympäristön, joten pääsemme koulutuksen järjestäjinä osaksi kehityshankkeita ja mukaan hoitotyön ja kuntoutuksen lisäksi esimerkiksi lääketieteen tekniikan ja tietojärjestelmien sekä robotiikan  ja talotekniikan kehittämiseen.

Kampus tulee jatkossa muodostamaan Suomen suurimman lääketieteen ja terveysalan moniammatillisen koulutuskeskittymän, Soini lisää.

Hankkeita ja erilaista yhteistyötä on jo nyt vireillä ja synergiaetuja on selvästi havaittavissa.

– VSSHP:n ja AMK:n yhteiset kliinisen hoitotyön opettajat ja liikuntalaboratotio,Turun yliopiston vetämä YSI-hanke sekä AMK:n MonelleMonitieteisen koulutuksen, tutkimuksen ja palvelun kehittäminen – hanke ovat onnistumisista hyviä esimerkkejä, Soini mainitsee.

Turussa tehdään kansainvälisesti alan huippuluokan tutkimusta ja kun saamme mukaan yhä enemmän alan yrityksiä, ovat tulevaisuuden näkymät todella hienot, toteaa puheenjohtaja Soini.

Lue lisää:

Terveyskampus Turku

YSI-hanke 

Monelle-hanke