Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 14.3.2017

Telelääketieteen ja eHealth-asioiden tila Puolassa – keynote-puhujana Piotr Henryk Skarzynski

Huhtikuisessa Telelääketieteen ja eHealth -seminaarissa keskitytään valtakunnalliseen terveydenhuoltoon, muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Seminaarin pääpuhuja, professori Piotr Henryk Skarzynski, tuleekin Turkuun kertomaan terveydenhuollon palvelujen sähköistämisen edistymisestä Puolassa.

Teksti: Niki Miettinen

Piotr Henryk Skarzynski toimii aktiivisesti monissa tieteellisissä yhteisöissä, kuten edustavana johtokunnan jäsenenä kansainvälisessä yhteisössä ISfTEh (International Society for Telemedicine and Ehealth).

Telelääketieteen ja eHealth-palveluiden kehittäminen on Skarzynskille tärkeää, ja hän pyrkii tuomaan asiaa voimakkaasti esiin Puolassa sekä samalla myös kansainvälisesti. Skarzynskille tärkeää on lisäksi kansalaisnäkökulma asian kehittämisessä.

Seminaarissa Skarzynski kertoo, kuinka telelääketiede ja eHealth-asiat edistyvät Puolassa. Skarzynskiä on pyydetty puhumaan näiden asioiden historiasta, nykyhetkestä ja tulevaisuudesta. Tämä tuo hyvää vertailukohtaa asioihin Suomessa.  Miten täällä vastaavissa aihepiireissä edetään ja mitä voimme oppia puolalaisilta kollegoiltamme.

Kuka Piotr Henryk Skarzynski?

Professori Piotr Henryk Skarzynski on nuoren polven lääketieteen edustaja, joka on innokas edistämään sähköisten palveluiden lisäämistä terveydenhuollossa. Hän on korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri. 

Skarzynski on valmistunut lääkäriksi Varsovan lääketieteellisestä yliopistosta vuonna 2008. Professorin arvon Starzynski sai vuonna 2012, ja nykyään hän toimii apulaisprofessorina Varsovan yliopistossa.

Skarzynski on osallistunut useisiin valtakunnallisiin ja kansainvälisiin telelääketieteen projekteihin monissa Euroopan, Aasian ja Afrikan maissa. Näihin projekteihin on kuulunut mm. toteutus konsultoinnin ja kuntoutuksen kehittämistä telelääketieteen palveluissa.

Lue lisätietoja tulevasta kevään seminaarista