Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 27.3.2017

Kiinteistönvälityspäivässä ammattilaiset ja opiskelijat kohtasivat

Turun AMK:n Sepänkadun kampuksella vietettiin 21.03.2017 Kiinteistönvälityspäivää, johon osallistui Turun alueen kiinteistönvälitysalan ammattilaisia, alaa opiskelevia sekä ammattikorkeakoulun asiantuntijoita.

Teksti: Sinikka Leino

Toimitusjohtaja Jukka Malila, Kiinteistönvälitysalan Keskusliitosta, aloitti tapahtuman valottamalla Suomen kiinteistönvälitysalan nykytilannetta ja tulevaisuuden näkymiä. Hän toi esityksessään esille myös globaaleja näkemyksiä. Turun ammattikorkeakoulun lehtori Ulla Seppälä-Kaven antoi mielenkiintoisen katsauksen suomalaiseen asumiseen 1900-luvulta nykypäivään ja  koulutus- ja tutkimuspäällikkö Marjo Kumpula kertoi kiinteistönvälitysalan opiskelumahdollisuuksista Turun ammattikorkeakoulussa.

Kodin vaihtoon liittyy aina positiivisten, negatiivisten ja ristiriitaisten tunteiden kirjo, kertoi omassa esityksessään kouluttaja Terhi Loikkanen, Asuntokaupan Koulutus Oy:sta. Hän totesi, että erityisesti kotiin liittyvässä bisneksessä tunteiden roolia ei sovi vähätellä. Olennainen kysymys jokaiselle kotiin ja sen palveluihin liittyvään kaupankäyntiin osallistuvalle on, miten voin ottaa asiakkaan tunteet huomioon ja käyttää niitä kestävästi hyväksi asiakaskohtaamisissa. Terhi Loikkasen alustus ja esimerkit pureutuivat hyvin ajankohtaiseen teemaan. Hän korosti esityksessään erityisesti asiakaspalvelu- ja tunneälytaitojen merkitystä myyjälle.

Kiinteistönvälittäjä Tupu Utriainen piti ajankohtaispäivää erittäin onnistuneena ja tärkeänä foorumina alan arvostuksen lisäämiseksi. Erityisesti hän kiitteli, että pystyi tapaamaan nuoria kiinteistönvälitysalan opiskelijoita, jotka ovat kiinnostuneita alasta. ”Alalle tarvitaan nuoria, uusia asiantuntijoita. Digitaalisuudesta huolimatta kiinteistönvälittäjän työ on työskentelyä ihmisten kanssa, jossa luottamuksen rakentaminen on ensiarvoisen tärkeää” totesi Tupu Utriainen.

Päivän päätteeksi asiantuntijaraati jakoi näkökulmia asuinkiinteistöjen arvonmääritykseen. Raatiin kuului toiminnanjohtaja Juuso Kallio, Kiinteistöliitto, Varsinais-Suomi ja kehitysjohtaja Arto Helminen, OP-Kiinteistökeskus sekä koulutus- ja tutkimusvastaava Jukka Rantala, Turun ammattikorkeakoulu.

Päivän aikana käytiin vilkasta keskustelua ja kokemusten vaihtoa ajankohtaisten alustusten perusteella. Osallistujat pitivät ajankohtaispäivää onnistuneena ja erityisen merkittävänä alan arvostuksen lisäämisen näkökulmasta. He kiittivät Turun ammattikorkeakoulua päivän järjestämisestä ja toivoivat, että sellainen järjestetään ensi vuonna uudelleen.