Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 30.3.2017

Vaalipaneelissa keskusteltiin opiskelijoiden Turusta

Turun ammattikorkeakoulun sosionomiopiskelijat järjestivät yhdessä opiskelijakunta TUOn sekä Ryhmä 40 000:n kanssa kuntavaalipaneelin teemalla ”opiskelijoiden Turku”. Keskustelussa nostettiin esiin turkulaisten opiskelijoiden kokemia huolenaiheita. Tärkeimmiksi aiheiksi nousivat asuminen, liikenne ja hyvinvointi.

Paneelikeskustelu järjestettiin 27.3.2017 ICT-Cityssä, ja sen osallistujat ovat Turun kaupunginvaltuuston suurimpien valtuustoryhmien kuntavaaliehdokkaita kahdeksasta eri puolueesta. Puheenjohtajina toimivat Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta TUOn hallituksen jäsen Milla Granlund ja sosionomiopiskelija Maria Tuomi. Paikan päälle oli tullut kymmeniä seuraajia, ja tapahtuman live-streamaus facebookissa veti n. 1200 katselua.

Asuminen, liikenne ja hyvinvointi puhuttivat

Ehdokkaiden välillä ei ollut havaittavissa kovin radikaaleja näkemyseroja opiskelijoita koskevien asioiden suhteen. Vilkasta keskustelua herätti opiskelijoiden asuntotilanne ja asumisen kalleus Turussa. Suurimman osan mielestä asuntotilanne Turussa on suhteellisen hyvä ja hintataso kilpailukykyinen.

Esille nousivat myös esimerkiksi joukkoliikenteen ja pyöräilymahdollisuuksien kehittäminen, mitkä on yleisesti koettu erityisesti opiskelijoille ja nuorille tärkeiksi asioiksi. Joukkoliikenteeseen mm. kaivattiin vuoroja arkiöihin.  

Mielenterveyspalveluita moni ehdokkaista piti yhtenä tärkeimmistä kehittämisen kohteista. Myös se, että mielenterveyspalvelut ylipäätään nousivat niin tärkeäksi teemaksi opiskelijoiden vaalipaneelissa, nähtiin ikävänä merkkinä ongelmien vakavuudesta.

Paneelin järjestäminen osa sosionomin opintoja

Tilaisuus järjestettiin osana sosionomiopiskelijoiden aikuissosiaalityön osallistavat menetelmät -kurssia.

– Idea kuntavaalipaneelin järjestämisestä tuli kurssin opettajalta Outi Kiviseltä, ja viisihenkinen työryhmä innostui heti ajatuksesta, sosionomiopiskelija Essi Rakkolainen kuvailee.

Tapahtuma päätettiin järjestää opiskelijavetoisesti, ja matkan aikana mukaan saatiin myös opiskelijakunta TUO sekä ryhmä 40 000. Video paneelista on katsottavissa jälkikäteen Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta TUOn facebook-sivuilla.