Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 5.4.2017

Yhteistyötä kaupunkikonsernin sisällä

Turun AMK:n ICT-yksikkö luovutti omaan käyttöönsä turhia Cisco-reitittimiä Turun ammatti-instituutille. Ammatti-instituutin käytössä reitittimille on vielä sopivaa käyttöä, ja luovutetut laitteet olivatkin jo menestyksekkäästi käytössä näyttökokeissa.

Teksti: Johanna Stenrooos-Vuorio ja Vesa Slotte

- Tällainen yhteistyö ja -toiminta on molempia osapuolia hyödyttävää ja samalla varsin järkevää kierrätystä, toteaa laboratorioinsinööri Vesa Slotte Turun AMK:sta.

Yhteensä 20 Cisco-reititintä on jo muuttanut osoitetta. Turun AMK:n kurssien tarpeisiin reitittimet eivät enää sopineet, koska niihin ei saatu uusia käyttöjärjestelmiä. Koska välineet olisivat vain pyörineet nurkissa ja vieneet varastotilaa, oli järkevää löytää laitteille uusi koti.

- Ajatus tällaisesta yhteistyötä tuli mieleen siitä, kun aiemmin tänä vuonna Lounea lahjoitti meille laitekantaa, jolla he eivät enää tehneet mitään, Slotte miettii.

Turun ammatti-instituutti ja Turun AMK ovat aiemminkin tehneet yhteistyötä. Välineistöä lainataan puolin ja toisin, ja myös henkilökuntaosaamista hyödynnetään.

- Monesti nämä ovat liittyneet World Skills Competition –toimintaan. Kyse on alle 23-vuotiaille suunnatusta ammattitaidon MM-kilpailusta. Olemme tsempanneet opiskelijoita oppilaitostemme välillä ja valmentaneet heitä tuohon kisaan. Myös Cisco Networking Academy –koulutuksen puitteissa on yhteistyötä tehty jo kauan, Slotte jatkaa.

Turun ammatti-instituutilla laitteet menevät opiskelijoiden laboratoriokäyttöön.

-    Nyt voidaan jokaiselle antaa käyttöön oma laite, tai toisaalta ryhmille suurempia kokonaisuuksia, toteaa lehtori Marianna Virtanen Turun ammatti-instituutista.

-    Myös World Skills –koulutettaville voidaan kehittää haastavampia harjoitteluympäristöjä, Virtanen jatkaa.

-    Rahaakaan ei koskaan ole liikaa, joten olemme Juhannuskukkulalla tietysti kiitollisia saamastamme lahjoituksesta, sanoo koulutuspäällikkö Timo Mäkilä.