Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 2.5.2017

Ensimmäiset sairaanhoitopiirin kokemusasiantuntijat valmistuivat

Ensimmäiset 22 Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kokemusasiantuntijaa valmistuivat 26.4. Kokemusasiantuntijalla tarkoitetaan koulutuksen käynyttä henkilöä, jolla on omaa kokemusta sairaudesta tai sairastavan läheisenä elämisestä.

Kuvassa vasemmalta alkaen kokemusasiantuntijat Kari Ahde, Ritva Heinistö, Risto Savolainen, lehtori Helena Malmivirta, lehtori Virpi Sulosaari ja erikoissuunnittelija, vt. kehittämisylihoitaja Pekka Makkonen (VSSHP).

Turun ammattikorkeakoulu vastasi kokemusasiantuntijoiden koulutuksesta yhdessä Marjo Kurjen (Evipro Oy) kanssa.

Koulutus sai juhlavan päätöksen 26.4. TYKSin T-sairaalassa järjestetyssä seminaarissa. Tapahtumassa puhuivat kokemusasiantuntijakoulutuksesta valmistuneiden lisäksi VSSHP:n johtaja Leena Setälä ja Turun ammattikorkeakoulun Terveys ja hyvinvointi -tulosalueen koulutusjohtaja Marjut Putkinen. 

Kokemusasiantuntija auttaa huomioimaan asiakkaiden tarpeet

Koulutuksesta valmistui 22 osaavaa ja tehtäväänsä sitoutunutta kokemusasiantuntijaa erilaisiin tehtäviin sairaanhoitopiirissä. Seuraavaa koulutusta jo harkitaan vuodelle 2018. Kokemusasiantuntijatoiminta tulee osaksi sairaanhoitopiirin kaikkia toimialueita.

Koulutuksen aikana kokemusasiantuntijat hankkivat valmiuksia toimia sairaanhoitopiirin erilaisissa kehittämis-, suunnittelu- ja arviointitehtävissä, joilla edistetään asiakaslähtöisiä palveluita.

Motivaationa halu auttaa

Koulutettavia yhdistää syvä sisäinen motivaatio ja aito auttamisen halu, sillä he ovat itse kokeneet oman tai läheisen sairastumisen. Kokemusasiantuntijalla on omakohtaista kokemusta sairaudesta tai sairastavan läheisenä elämisestä. Hän haluaa kehittää palveluita tai auttaa muita oman kokemuksensa pohjalta.