Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 8.5.2017

Insinööriasennetta 60 vuoden takaa

Huhtikuisena tiistaina Sepänkadulla vieraili joukko vuonna 1957 Turun Teknisestä Opistosta valmistuneita koneinsinöörejä.

Valmistumisen jälkeen he päätyivät töihin ympäri Suomea: niin Helsingin telakalle, Tampereelle kuin Naantalin öljynjalostamoon, ja Ruotsiin ja Yhdysvaltoihin asti.

Eräs alumneista – Keijo Hallikainen – pääsi alkuun käynnistämään Naantalin uutta öljynjalostamoa ja siirtyi siitä myöhemmin urallaan eri puolille Suomea ja Itävaltaankin. Hän sai myös patentoitua paineilmakeksinnön, joka on käytössä edelleen.

Toinen alumneista kehui, että TuTO:sta teki hyvän koulun kaksi huippuopettajaa – rehtori Hakuila sekä ydinfysiikan professori Laurikainen, joka oli ensimmäinen ydinfysiikan professori Suomessa.

– On erittäin arvokasta kuulla entisten opiskelijoiden kokemuksia ja näkemyksiä omasta urastaan ja siitä mitä muistoja koulumme heissä herättää, kehuu vierailua isännöinyt yliopettaja Timo Vaskikari

Tällä ryhmällä on ura jo takana, mutta insinööriasenne kyllä tallella! Oppilaitos on tyystin erilainen kuin heidän aikanaan, mutta vierailijat olivat hyvin vaikuttuneita siitä, että tekniikan koulutus on valtavasti kehittynyt heidän ajoistaan. 

– Usko tuleviin insinööreihin kasvoi lujasti ,oli ryhmän yhteinen toteamus tilaisuuden lopuksi.