Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 9.5.2017

Miten ketterät menetelmät hyödyttävät projektitoimijaa

Tulevaisuudessa yhä useampi työskentelee erilaisissa projekteissa ja monet työt ovat muuttumassa projektimaisemmiksi. Ketterät menetelmät (mm. SCRUM, SAFe, Agile) ovat viime vuosina kasvattaneet suosiotaan projektityössä. Mutta mitä hyötyä niiden avulla voidaan oikeasti saada aikaan?

Toukokuisessa projektialan ammattitapahtumassa kuullaan Varsinais-Suomen alueen projektitoiminnan ja -johtamisen ammattilaisten puheenvuoroja ketteristä menetelmistä ja niiden hyödyntämisestä. Projektiaamiainen -tapahtuman järjestävät yhteistyössä Turun AMK, Projektiyhdistys ry, Varsinais-Suomen Tietojenkäsittely-yhdistys ja PM Club Turku.

Ala kuin ala - työt muuttuvat projektimaisemmiksi

Tapahtuman järjestäjät toivovat Projektiaamiaisen vastaavan ajankohtaiseen tarpeeseen jakaa käytännön kokemuksia ketteristä menetelmistä. Onnistuessaan tapahtumasta tehdään jokavuotinen perinne, jossa käsitellään ajankohtaisia projektimaailman kysymyksiä.

– Me haluamme tuoda tämän ajankohtaisen aiheen nyt myös Turkuun. Tapahtuman aikana on mahdollisuus verkostoitua projektialan ammattilaisten kanssa, kertoo opiskelija-projektipäällikkö Irene Gonzalez More Turun AMK:sta.

TERVETULOA TUTUSTUMAAN JA VERKOSTOITUMAAN PROJEKTIAAMIAINEN-AMMATTITAPAHTUMAAN
LEMMINKÄISENKATU 30, TURUN AMK
torstaina 18.5.2017 klo 8.30 – 11.30
lisätietoja ja ohjelma

Erilaiset taustat, erilaiset tavat hyödyntää ketteriä menetelmiä

Tapahtuman puhujina on toimijoita esimerkiksi DNA Oyj:stä ja Tieto Oyj:stä sekä Raumanmeren Juhannus -organisaatiosta.

– Kuulemme tapahtuman aikana useita puheenvuoroja sekä case-esimerkkejä ketterien menetelmien hyödyntämisestä hyvin erilaisissa projekteissa, toteaa koulutusvastaava Osmo Eerola Turun AMK:sta.

Ketterät menetelmät ovat nousseet keskusteluissa ns. kuumaksi perunaksi, ja erilaisia projektityön viitekehyksiä sovelletaan jatkuvasti uusille aloille. Ketterän kehityksen maailmassa lähdetään siitä, että ei ole olemassa yhtä oikeaa tapaa saavuttaa haluttu lopputulos. Tämän vuoksi harvat ketterät menetelmät ovat tarkoin määriteltyjä ohjeistoja siitä, miten missäkin tilanteessa pitää toimia.

– Siinä missä ns. perinteiset menetelmät vastasivat projektinhallinnan tarpeisiin ennen nykyaikaisen tietoyhteiskunnan mukanaan tuomaa vallankumousta, pyrkivät ketterät menetelmät vastaamaan jatkuvasti muuttuvien olosuhteiden ja vaatimusten asettamiin haasteisiin projektityössä, miettii projektijohtamisen yliopettaja Teppo Neuvonen Turun AMK:sta.

Järjestäjinä ovat Turun ammattikorkeakoulussa projektijohtamista opiskelevat YAMK-opiskelijat. Vastaavaa näin kattavaa Projektijohtamisen koulutusta ei löydy muualta Suomesta. Projektiyhdistys palkitsi Turun AMK:n projektijohtamisen koulutuksen vuoden 2016 akateemisena projektitekona.

Lisätietoja:
Irene Gonzalez More, opiskelija-projektipäällikkö, Turun AMK, p. 044 044 1107
Osmo Eerola, koulutusvastaava, Turun AMK, p. 040 355 0846
Teppo Neuvonen, projektijohtamisen yliopettaja, Turun AMK, p. 040 355 0379

Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia. #ExcellenceInAction