Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 15.5.2017

Ylempää liiketalouden koulutusta Turussa jo 10 vuotta

Turun ammattikorkeakoulun liiketalouden ylempi AMK-tutkinto alkoi kymmenen vuotta sitten. Tuolloin koulutustilanne Suomessa oli kovin toisenlainen kuin nyt. Ammattikorkeakoulutus oli nuori, korkeakoulutusta haluttiin kehittää ja duaalimalli oli vahva. Toimintaympäristö on muuttunut ja koulutus kehittynyt sen mukana.

Työelämään tiiviisti kytkeytyvä koulutus juhlii

Koulutuksen tasavuosia juhlitaan Lemminkäisenkadun kampuksella jo valmistuneiden ja nykyisten opiskelijoiden sekä opettajien voimin. Mukaan on kutsuttu myös jo eläköityneitä opettajia. Juhlatunnelmaa kohottaa yhteistyöorganisaatioiden paneelikeskustelu, jossa pohditaan tradenomi YAMK -koulutuksen merkitystä yhteiskunnassa.

- Ylempi AMK-tutkinto on jatkuvasti tunnetumpi. Tutkinto onkin nykyään hyvin arvostettu esimerkiksi alumniopiskelijoiden ja yritysten keskuudessa, toteaa koulutus- ja tutkimuspäällikkö Marita Antikainen Turun AMK:sta.
 
TERVETULOA
TRADENOMI YAMK-KOULUTUKSEN 10-VUOTISJUHLAAN
23.5.2017 KLO 13.30 – 16.30
LEMMINKÄISENKADUN KAMPUS, LEMMINKÄISENKATU 30, PÄÄAULA


 
Koulutuksen suunnittelu aloitettiin aivan alusta

Ylempi ammattikorkeakoulututkinto vastaa laajuudeltaan yliopistojen maisterin tutkintoa, mutta on toteutustavaltaan erilainen ja voimakkaasti käytännön työelämään painottuva. Se on pitkään joutunut raivaamaan tietään suomalaisessa korkeakoulumaailmassa.

- Liiketalouden YAMK-koulutusta suunniteltaessa moottorina toimi asiantuntevien opettajien joukko, sillä uuden koulutuksen käynnistäminen vaatii runsaasti ideointia. Kokouksissa pohdittiin koulutuksen sisältöjen lisäksi valintakoejärjestelyjä ja opinnäytetöiden laatua sekä käytännön järjestelyjä, kertoo koulutusvastaava Eija Koivisto Turun AMK:sta.

Ylempään AMK -tutkintoon johtavan koulutuksen pohjakoulutusvaatimuksena on alempi korkeakoulututkinto, kuten ammattikorkeakoulututkinto. Lisäksi hakijalla tulee olla kolmen vuoden työkokemus soveltuvalta alalta alemman korkeakoulututkinnon suorittamisen jälkeen.

Lisätietoja:

https://www.turkuamk.fi/fi/tapahtumat/491/tradenomi-yamk-koulutuksen-10-vuotisjuhla/
Koulutus- ja tutkimuspäällikkö Marita Antikainen, 0505985370, marita.antikainen@turkuamk.fi
Koulutusvastaava Eija Koivisto, 0449074558, eija.koivisto@turkuamk.fi
 
Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia. #ExcellenceInAction