Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 17.5.2017

Sosionomiopiskelija Kaisa Kossilan opinnäytetyö palkittiin

Turun ammattikorkeakoulun sosionomiopiskelija Kaisa Kossilalle myönnettiin Toimihenkilöliitto ERTOn stipendi.

ERTO palkitsi parhaimmat ammattikorkeakouluopintoihin kuuluvat työelämän kehittämishankkeet yhdellä 1000 euron ja kahdella 500 euron suuruisella stipendillä. Sosionomiopiskelija Kaisa Kossila voitti pääpalkinnon 1000 euroa opinnäytetyöllään Perhepalvelut GO! – Ennaltaehkäisevän mobiilipalvelumallin kehittämistyö Raision perhepalveluille.

– Aika yllättyneet ja iloiset tunnelmat, Kossila kertoo reaktiostaan saatuaan kuulla stipendistä.

Paras työelämän kehittämishanke

Arviointiraati perusteli valintaa seuraavasti: ”Palvelu on kehitetty tarpeeseen. Työssä on ollut moniammatillinen työryhmä, ja työn tekijän rooli osana työyhteisöä on kuvattu ansiokkaasti. Erinomaista.”

Toimihenkilöliitto ERTO jakaa vuosittain stipendit AMK-opiskelijoiden kehittämishankkeille, jotka liittyvät työyhteisöjen toimintaan, henkilöstö- ja taloushallintoon, työilmapiiriin ja hyvinvointiin, teknologiatoimintaan, tutkimukseen ja tuotekehitykseen, innovaatiotoimintaan tai palvelu- tai liiketoimintaprosessien kehittämiseen. Yhteistyökumppaneina toimivat Arene ry:n verkosto ja vuosittaiset AMK-päivät, joiden yhteydessä stipendit jaetaan.

Ennaltaehkäisevää perhepalvelutyötä mobiilisti

Kaisa Kossila kehitti opinnäytetyössään uudenlaisen mobiilin palvelun perheille.

– Tiivistetysti on kyse siitä, että lasten vanhemmille annetaan etäohjausta puhelimitse. Näin paikka ja aika eivät rajoita palvelun saatavuutta kuten tavallisesti, Kossila selittää.

Työn tavoitteena oli kehittää Raision perhepalveluille uusi ennaltaehkäisevä tukimalli, joka tarjoaa alle kouluikäisten käytösongelmaisten lasten vanhemmille etäneuvontaa puhelimen välityksellä. Tuloksena syntyi uusi käyttövalmis palvelu osaksi Raision perhepalveluiden valikoimaa.

– Tulevaisuuden lastensuojelutyön kehittämistarpeet suuntautuvat enenevissä määrin ennaltaehkäisevän työotteen suuntaan. Kehitetty palvelu on suunnattu varhaiseen puuttumiseen, sosiaalialan lehtori Tiina Laakso kuvailee työn ansioita.