Sivu päivitetty 22.6.2017

Polkaise opinnot käyntiin Turun AMK:ssa

Ei hätää, jos jäit ilman opiskelupaikkaa syksyksi. Turun ammattikorkeakoulussa on mahdollisuus opiskella niin sanottuja polkuopintoja eli tietyn alan ensimmäisen vuoden opinnot (60 op). Polkuopintoihin haetaan kesällä ja opinnot suoritetaan yhdessä tutkinto-opiskelijoiden kanssa.

Polkuopinnot on kehitetty niille henkilöille, jotka haluavat opiskelemaan, eivätkä ole vielä saaneet opiskelupaikkaa. Polku opintoihin käy avoimen ammattikorkeakoulun kautta. Opintojen pituus on kaksi lukukautta ja sen jälkeen voi hakea tutkinto-opiskelijaksi joko yhteishaun tai avoimen AMK:n erillishaun kautta.

– Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta polkuopinnot on mahdollista aloittaa ilman varsinaista AMK:n tutkinto-oikeutta eikä opintoihin ole ammattikorkeakoulun pohjakoulutusvaatimusta, sanoo suunnittelija Elina Karaus.

Syksyllä 2017 alkava polkuopinto-oikeus kestää yhden lukuvuoden päättyen heinäkuussa 2018. Paikkoja on jo huomattavasti enemmän kuin viime vuonna: yli 240 opiskelupaikkaa odottaa ottajaansa. Opinnot maksavat 200 € keväällä ja 200 € syksyllä – siten ne siis eroavat normiopiskelusta.

Polkuopiskelijat eivät myöskään oikeuta opintososiaalisiin etuuksiin kuten Kelan opintotukeen, VR:n alennukseen jne. TE-toimiston asiakkaana olevan kannattaa varmistaa etukäteen onko hänen mahdollista opiskella etuudellaan ja kuinka paljon opintopisteitä hän kuukauden aikana saa suorittaa. Polkuopiskelijan on kuitenkin mahdollista saada ateriaetu Turun AMK:ssa ja hän voi halutessaan liittyä opiskelijakunta TUO:hon.

– Suosituin kohde polkuopinnoissa on sosiaali- ja terveysala. Hakukohteet löytyvät jo nyt AMK:n nettisivuilta ja mukana on koulutuksia laidasta laitaan. Voit aloittaa opiskelun suomen tai englannin kielellä tradenomiksi, voit suuntautua medianomiksi tai vaikka rakennusmestariksi. Tiedon polkuopiskelupaikasta saa 8.8. mennessä, joten nyt vain kipikapi tutustumaan vaihtoehtoihin, ehdottaa Karaus.