Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 8.9.2017

Turun AMK:n Vuoden opettajaksi Minna Teittinen

Turun AMK:n opiskelijat äänestivät Vuoden opettajaksi mainonnan suunnittelun lehtorin Minna Teittisen. Henkilökunta valitsi Vuoden opiskelijaksi Katariina Tiuran tieto- ja viestintätekniikan koulutuksesta. Vuoden alumnina palkittiin #AMKavajaisissa 7.9. Taideakatemian animaatiokoulutuksen kasvatti, ohjaaja ja vieraileva opettaja Chrzu Lindström.

Turun ammattikorkeakoulun toiminta vakinaistettiin 1.8.1997. Nyt 20 vuotta myöhemmin ammattikorkeakoulu on jo vakiinnuttanut asemansa. Lukuvuoden avajaisia vietettiin Kupittaan kampuksen Lemminkäisenkadun toimipisteessä torstaina 7.9. klo 14–16.

Avajaisten teemana oli hyvinvointi. Alkuun kuultiin lyhyet puheenvuorot rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatilalta, AMK:n hallituksen puheenjohtaja Niko Aaltoselta sekä Turun AMK:n opiskelijakunta – TUOn hallituksen puheenjohtaja Jukka-Pekka Salmelalta.

– Positiivinen rakennemuutos kirittää meitä nyt tähtäämään aiempaakin korkeammalle. Onneksi aktiiviset opiskelijamme ja henkilöstömme ovat jo käärineet hihansa ja lähteneet ratkomaan uusia haasteita, totesi Vesa Taatila.

Opiskelijakunta TUOn Jukka-Pekka Salmela muistutti:

– Työmarkkinat tunnistavat ja arvostavat työelämärelevanttia osaamistamme. Meidän tulee kehittää entisestään opiskelijoidemme työelämävalmiuksia ja osoittaa omalla joustavalla opetuksellamme, että osaamista voi syntyä ilman perinteisiä luentosalejakin.

Puhujavieraiksi oli myös saatu Salon uusi kaupunginjohtaja Lauri Inna sekä kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta, joka on TUAS Fellow -asiantuntija sekä Turun AMK:n Terveys ja hyvinvointi -neuvottelukunnan jäsen.

Kampuksen aula oli täynnä toimintaa: toiminnallisilla minimessuilla esittäytyi hyvinvointialan yrityksiä, AMK:n omia hyvinvointipalveluja ja muun muassa korkeakoulujen yhteiset CampusSport -liikuntapalvelut.

Vuoden opettaja kuuntelee, auttaa ja motivoi

Turun ammattikorkeakoulu huomioi lukuvuoden avajaisissaan ansioituneita yhteisönsä jäseniä. Vuoden opettajaksi valittua Minna Teittistä kuvataan opiskelijoiden perusteluissa näin:

”Minna Teittinen on aidosti kiinnostunut opiskelijoista, ja löytää aina aikaa auttamiseen ja kuuntelemiseen. Hän panostaa opintojaksojen ja luentojen suunnitteluun, ja muuntelee opetusta opiskelijaryhmien mukaan. Aktiivinen, asiantunteva ja motivoiva opettaja, jonka kohdalla sanonta ’Teachers who love teaching, teach students to love learning’ pätee täysin.”

Vuoden opiskelija: Katariina Tiura

Vuoden opiskelija Katariina Tiura meni heti ensimmäisenä opiskeluvuotenaan mukaan TheFirma-oppimisympäristön toimintaan, missä hän nyt työskentelee opiskelijatoimitusjohtajana. Hän on myös mukana opiskelijakunta TUOssa opiskelijoiden edustajana. Katariinaa kuvataan aktiiviseksi ja toimeliaaksi, ja samalla helposti lähestyttäväksi persoonaksi.

Vuoden alumni: Chrzu Lindström

Chrzu on animaatiokoulutuksesta valmistunut alan aktiivinen tekijä, ohjaaja ja vieraileva opettaja. Chrzu on tärkeä linkki opiskelijoiden ja alan ammattilaisten välillä. Hän on muun muassa huolehtinut siitä, että opiskelijat ovat saaneet hyviä työharjoittelumahdollisuuksia. Chrzu Lindström on positiivinen ja kannustava henkilö, joka omalla asenteellaan innostaa muitakin toimimaan animaation parissa.      

Henkilökunnan Into-palkinto: Reetta Partala

Reetta on mahtava persoona ja tuo positiivista ilmapiiriä minne ikinä saapuukin. Reetalle on helppo mennä juttelemaan asiasta kuin asiasta ja hänen juttujaan on aina mukava kuunnella. Hän tekee todella tärkeää työtä vaihto-opiskelijoiden kanssa ja haluaa aina auttaa muita.             

Opiskelijoiden Into-palkinto: Jukka-Pekka Salmela

TUOn hallituksen puheenjohtaja J-P innostaa kaikkia opiskelijoita mukaan vaikuttamaan ja luo hyvää tunnelmaa ympärilleen. Jukka-Pekka tekee erinomaisen edunvalvontatyön lisäksi upeaa työtä hengenluojana opiskelijakentällä.  

Tarmo-palkinto: #tehdas

#tehdas-oppimisympäristö Lemminkäisenkadulla on hieno esimerkki siitä, miten opetusta, yritysyhteistyötä ja TKI-toimintaa voi integroida yhteen. #tehdas- toimijat ovat hienosti ottaneet haltuunsa haastavan ympäristön ja pyrkivät hyödyntämään sitä mahdollisimman paljon sekä konetekniikassa että monialaisesti yli koulutusrajojen. #tehdas on monipuolinen osaamistakomo, jossa insinööriviisaus, innokkaat opiskelijat ja yritysten haasteet kohtaavat.

Liitteenä sivun oikeassa palstassa Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta – TUOn puheenjohtajan Jukka-Pekka Salmelan avajaispuhe.