Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 29.9.2017

Innopeda kiinnosti kiinalaisvieraita

Vieraat Tianjinin kaupungista, Kiinasta, tutustuivat torstaina 28.9. Turun AMK:n tapaan opettaa liiketaloutta ja tekniikkaa. Arvovaltainen delegaatio koostui Tianjin University of Technologyn/Business Collegen(TUT) ja Tianjin Municipal Education Commissionin edustajista.

TUT:in edustajina olivat kansainvälisten ohjelmien johtaja Chen Minfang ja apulaisprofessori Yu Haomiao. Tianjinin kaupunkia edustivat puolestaan apulaisjohtaja Liu Xin ja kansainvälisten asioiden johtaja Zhang Jianqing.

Turun AMK:lla ja TUT:illa on kahdenvälinen yhteistyösopimus. Korkeakoulujen välillä on henkilöstö- ja opiskelijavaihtoa. Tämän lisäksi TUT lähettää Business Collegensa yrittäjyyteen keskittyvän koulutusohjelman kolmannen vuoden opiskelijoita Turun ammattikorkeakouluun vuoden mittaiseen, maksulliseen liiketalouden ohjelmaan. Ensimmäiset kaksitoista opiskelijaa Tianjinista saapuivat Turkuun tänä syksynä.

Uutena yhteistyömuotona TUT on esittänyt liiketalouden yhteistutkinto-ohjelmaa. TUT:n edustajien mukana vierailulle saapuivat edustajat Tianjin Municipal Educational Commissionista, joiden tuki yhteistutkinto-ohjelmille on tärkeä. Yhteistoiminnan kehittäminen jatkuu Turun AMK:n rehtorin Vesa Taatilan matkustaessa Kiinaan lokakuun alussa Suomen opetusministeriön bisnesdelegaatiossa.

– Tianjin University of Technology on pitkäaikainen yhteistyökorkeakoulumme ja heidän Business Collegensa ehdotus yhteistutkinnosta on hyvä esimerkki siitä, miten Turun AMK:n yhteistyö kansainvälisten partnereiden kanssa voi kehittyä vuosien varrella perinteisestä opiskelija- ja opettajaliikkuvuudesta kohti syvempää koulutusyhteistyötä, iloitsee Turun AMK:n kansainvälisten asioiden päällikkö Anu Härkönen.

Turun AMK:n edustajat saivat kuulla, että Kiinan opetusministeriö kannattaa kansainvälisiä yhteistutkintoja silloin, kun niissä on jotain selkeästi uutta ja innovatiivista. Yrittäjyyteen keskittyvä liiketalousalan tutkinto on tällainen ja lisäarvoa toisi Turun AMK:n innovaatiopedagogiikka ja siihen liittyvä BisnesAkatemia-malli.

Vierailuohjelma käynnistyi koulutusjohtaja Juha Kontion esityksellä Turun ammattikorkeakoulun pedagogiikasta. Esillä olivat innovaatiopedagogiikka, tekniikan alan kansainvälinen yhteistyöverkosto CDIO ja BisnesAkatemian oppimisympäristö. Vieraat tutustuivat myös Ruiskadun ja Sepänkadun kampuksiin ja tapasivat TUT:in Turussa parhaillaan olevia vaihto-opiskelijoita.

– Olemme innostuneita Bisnesakatemia-mallin kehittämisestä yhdessä TUT:in kanssa – ehkäpä tulevaisuudessa näemme Bisnesakatemia-ympäristön toiminnassa Tianjinissa, pohtii koulutusjohtaja Kontio.

Tianjin ja Turku ovat ystävyyskaupunkeja ja yhteistyössä ovat mukana Turun kaupunki, Turun seutukunta ja elinkeinoelämä. Vieraat viipyvät Turussa lauantaihin saakka ja tapaavat myös Turun kaupungin ja Turun yliopiston edustajia.

Tutustu Tianjin University of Technologyyn:

http://www.at0086.com/tut/