Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 2.10.2017

Maarakennusalan tunnustus Pirjo Oksaselle

Turun AMK rakennustekniikan lehtori, infrarakentamisen asiantuntija Pirjo Oksanen on saanut maarakennusalan merkittävän tunnustuksen. Hänet palkittiin infra-alan "Tömppä" tunnustuspalkinnolla syyskuun lopussa järjestetyillä Maarakennuspäivillä Finlandia-talolla.

Teksti ja kuva: Martti Komulainen

Turun AMK:n infrarakentamisen osaaminen henkilöityy vahvasti Pirjo Oksaseen. Hän on myös tunnustettu osaaja valtakunnallisesti kouluttajana ja asiantuntijana, joka sai vastikään infra-alan ”Tömppä” -tunnustuspalkinnon Maarakennuspäivillä merkittävästä työstä infra-alalla. Tunnustuksen myönsi Maarakennusalan neuvottelukunta (MANK).

Infrarakentaminen on laaja rakentamisen osa-alue, johon kuuluvat maarakentaminen, tiet, vesiväylät, kadut ja erilaiset tekniset verkostot suunnittelusta rakentamiseen ja ylläpitoon.

Pirjo Oksanen paitsi opettaa alaa, on myös  ollut mukana kehittämässä infra-alan koulutusta ja tutkimusta eri järjestöjen luottamustehtävissä. Vuosittain Turun AMK:sta valmistuu noin 15-20 infra-alan painotuksen opinnoissaan ottanutta insinööriä. Alan työllisyystilanne on erittäin hyvä.