Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 4.10.2017

Akatemiatalon arkkitehtuuri muuntuu videoksi pääkirjastossa

Turun Akatemiatalon historia ja arkkitehtuuri yhdistyvät videoksi Teemu Raudaskosken Muotovirta-teoksessa. Muotovirta kuvittaa osaltaan Turun pääkirjaston Oikeuden ja sivistyksen näyttämöitä: Akatemiatalo200 –näyttelyä.

Teksti: Julia Lehtilä
Kuva: Teemu Raudaskoski (kuva teoksesta Muotovirta)

Muotovirta on still-kuvista koostettu kollaasianimaatio, joka kuvaa tänä vuonna 200 vuotta täyttävän Akatemiatalon arkkitehtuuria ja historiaa.

– Akatemiatalo on pullollaan hienoja visuaalisia yksityiskohtia ja teos syntyi niitä kuvaamalla. Myös rakennuksen pohjapiirustus toimi yhtenä ensimmäisenä lähtökohtana. Talon historia on käsitelty teoksessa abstraktimmalla tavalla värien ja muotojen kautta, kertoo teoksen tekijä, Turun ammattikorkeakoulun kuvataiteen koulutuksen kolmannen vuoden opiskelija Teemu Raudaskoski.

Raudaskosken mukaan haastavaa oli saada niin laaja historia yhteen teokseen. Lopputulokseen hän on kuitenkin tyytyväinen:

– Löysin henkilökohtaisen kulman leikkiä yksityiskohdilla. Sain käsiteltyä aiheen niin, että teos on minun näköiseni, mutta sitä ymmärtää sellainen, joka ei Akatemiataloa ennestään tunne.

Muotovirta-projekti alkoi keväällä 2017. Teos on esillä lokakuun ajan Turun pääkirjastossa osana Oikeuden  ja sivistyksen näyttämöitä – näyttelyä. Näyttelyn avajaiset ovat torstaina 5.10.2017, jolloin myös Raudaskosken teos projisoidaan ensimmäisen kerran pääkirjaston ulkoseinään.