Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 4.10.2017

Ratkaisuja yritysten ongelmiin Inno58-leirillä

Nykyisin turkulaisten korkeakoulujen yhteistapahtuma INNO 58h pidettiin ensimmäisen kerran vuonna 2009 Turun ammattikorkeakoulussa. INNO 58h yhdistää sekä eri tieteenalat että turkulaisten korkeakoulujen opiskelijat, ja tarjoaa räjähtävää innovaatiovoimaa liiketoiminnan kehittämiseen.

Muutaman kerran vuodessa järjestettävissä tapahtumissa opiskelijat ratkovat yritysten antamia ongelmia.

Tämän syksyinen INNO58 camp pidettiin Turun Heinänokassa. Tapahtumassa mukana oli kuusi yritystä ja ratkottavaksi oli saatu kahdeksan ongelmaa. Yrityskumppaneina mukana olivat Cloetta, Orion, Nivea, Remotec, Heirol ja Lumene. Esimerkkinä innovoinneista mm. seuraavat: Kuinka saada aasialaiset turistit ostamaan Lumene-tuotteita vieraillessaan Suomessa ja kuinka luoda koukuttava Orion-keräilykampanja nuoremmalle sukupolvelle.

Ongelmia ratkoivat yhdessä 32 opiskelijaa Turun ammattikorkeakoulusta ja Turun yliopiston Kauppakorkeakoulusta sekä 10 opiskelijaa pietarilaisista yhteistyökorkeakouluistamme UMTE:sta ja SUAI:sta.

Venäläisten vieraiden leirille tuloa oli pohjustettu Pietarissa etukäteisworkshopein jo keväällä ja edelleen syyskuussa Turun Pietari-keskuksessa Turkuun tulleen ryhmän kanssa.

- Venäläisille oppiminen, jossa he joutuvat itsenäisesti hakemaan tietoperustaa, keskustelemaan kysymyksistä ja oppimastaan ryhmässä, on toimintatapana uusi. Tässä onkin kansainvälistämisen lisäksi hyvä syy saattaa jatkossakin meidän ja Pietarin kumppaniyliopistojen oppijat yhteen, kertoo lehtori Juhana Lounela Turun AMK:sta.

Lehtori Timo Linnossuon kehittämä konsepti siis toimii, ja sillä tähdätään vuoden 2018 Pietarin markkinoille. Yritystoimeksiantojen avulla pyritään kattamaan osallistujien leiri- ja matkakustannukset. Pietarista Lounela odottaa kahta asiaa:

- Haasteita sekä toimeksiantojen myynnistä että toteuttamisessa, koska tämä on uuden tyyppistä Venäjän markkinoilla, mutta samalla molempien maiden opiskelijoille opettavaista  kansainvälistä kokemusta, toteaa Lounela.

Lue lisää INNO58