Sivu päivitetty 5.10.2017

MedisiinaD ihastuksen kohteena KV-viikolla

Turussa Ruiskadulla monimuotokoulutukset ja ylempi AMK järjestivät jo kahdeksannen kerran kansainvälisen viikon 25.–29.9.2017. Viikon aikana vieraat Euroopasta luennoivat, pitivät workshopeja ja tutustuivat Turun AMK:n oppimisympäristöihin.

Viikon teemoina olivat johtaminen, kuntoutus, terveyden edistäminen ja hyvinvointi sekä kliininen asiantuntijuus. Esityksissä käsiteltiin muun muassa e-terveyttä, stressiä ja jaksamista, maahanmuuttajien mielenterveyttä, simulaatiomenetelmiä, aivoterveyttä ja palliatiivista hoitoa.

– Ohjelmassa oli omien asiantuntijoidemme lisäksi 29 ulkomaista puhujaa. Uusia kasvoja oli paljon, mutta myös vakiokävijöitä oli mukana. Meidän kv-viikkomme konsepti on ollut toimiva ja vetovoimainen, lehtori Raija Sairanen toteaa.

Kulttuurien välinen asiantuntijuus sekä opiskelun, työn ja hyvinvoinnin yhdistäminen

Luentoja ja workshoppeja oli runsaasti. Keynote-puhujina olivat Benjamin de Boer, UMC eXpert, Utrechtista Alankomaista, ja professori Joanne Smith Boltonin yliopistosta Isosta-Britanniasta.  

De Boer luennoi kulttuurien välisestä asiantuntijuudesta viiden vuoden kokemuksella Saudi-Arabiassa. Smith esitelmöi opiskelevien naisten kokemuksista yhdistettynä työelämään ja hyvinvointiin.

”The only permanent thing is change”

Yliopettaja Heikki Ellilän vetämässä Paneelissa keskusteltiin muutoksesta, joka ilmiönä on menossa joka maassa ja korkeakoulussa. Pohdittiin, miten selviydymme jatkuvasta muutoksesta, joka tuo kuitenkin pääosin enemmän hyvää kuin huonoa.

Pitchauksella uusia kehittämiskohteita

Vieraat tutustuivat Kunnonkotiin, oppimisympäristöön ja näyttelytilaan. He pääsivät myös testaamaan Kunnonkodin Escape room -pakohuonetta, josta he selviytyivät kunnialla.

– Perinteisellä piknik-risteilyllä heiteltiin pitchauksen avulla uusia kehittämiskohteita ja ideoita, joista osaan jo tartuttiinkin, Sairanen kertoo.

Boltonin yliopiston hammastiedekeskuksen asiantuntijat olivat kahden päivän ajan hammasteknikkokoulutuksen vieraina pitäen alan workshopeja.

– MedisiinaD oli viimeisen päivän tutustumiskohteena. Vieraat ihastelivat aidosti tulevaa toimintaympäristöämme, Sairanen hymyilee.

 

Kuvat kertokoon enemmän innostavasta viikosta!