Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 6.11.2017

Turun AMK:n MBA-lopputyö mukana Suomen paras HR-gradu -finaalissa

Henkilöstöjohdon ryhmä HENRY ry on suomalaisten henkilöstöammattilaisten yhdistys, jonka järjestämään vuoden 2017 Suomen paras HR-gradu -finaaliin on ensimmäisen kerran yltänyt Turun ammattikorkeakoulun englanninkielisessä MBA-tutkintokoulutusohjelmassa tehty lopputyö.

Henkilöstöjohdon ryhmä – HENRY ry on suomalaisten henkilöstöammattilaisten, henkilöstöpäällikköjen ja -johtajien ammatillinen yhdistys, joka järjestää jäsenistölleen mielenkiintoisia tilaisuuksia. HENRyn on valtakunnallinen organisaatio, jonka pääpaikka on Helsingissä, mutta sillä on aktiivinen alueyhdistys myös Varsinais-Suomessa, pääpaikkanaan Turku.

HENRY järjestää jo 12. kerran kilpailun parhaasta henkilöstöjohtamisen alalta tehdystä pro gradu -tutkimuksesta. Mukana ovat kaikissa Suomen yliopistoissa, kauppakorkeakouluissa ja ammattikorkeakouluissa tehdyt HR-alan gradut ja lopputyöt.

Nyt tähän vuoden 2017 loppukilpailun finaaliin eli 3-4 Suomen parhaimman henkilöstöaiheisen gradun/lopputyön joukkoon on päässyt ensimmäisen kerran myös Turun ammattikorkeakoulussa ylemmissä ammattikorkeakoulututkinnoissa tehty lopputyö. Kyseessä on englanninkielisestä MBA-koulutusohjelmasta, International Business Managementista, vuonna 2016 valmistuneen Niina Majaniemen lopputyö ”The Most Valued Emotional Intelligence Traits for Managers”.

- Olemme erittäin iloisia ja ylpeitä Niinan ja Turun ammattikorkeakoulun puolesta tästä saavutuksesta, kertoo MBA-koulutusohjelmien johtamisen ja talousjohtamisen yliopettaja, kauppatieteiden tohtori Keijo Varis Turun ammattikorkeakoulusta.

- Kun lähetin tämän lopputyön vajaa vuosi sitten kilpailuun, uskoin vahvasti siihen, että sen aihe, johtajilta vaadittavat tunneälyominaisuudet, on erittäin ajankohtainen. Lisäksi lopputyö on myös hyvin tehty ja ohjattu. Lopputyön pääohjaajana toimi KTT Laura Strömberg. Kilpailun finaaliin pääseminen kertoo opiskelijoidemme, opettajiemme ja koulutusohjelmamme laadusta. Meille kannattaa hakea opiskelemaan. Saimmekin nytkin syksyllä paljon hyviä hakemuksia koulutusohjelmaamme, kiteyttää Keijo Varis.

- Onnittelut aivan erinomaisesta osaamisnäytöstä! Excellence In Action parhaasta päästä, totesi myös Turun ammattikorkeakoulun rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila asiasta kuultuaan.

HENRY ry:n  kilpailun kriteerit olivat seuraavat:

Palkittavan työn valinnassa huomioidaan erityisesti uusi ja tuore näkökulma henkilöstöjohtamiseen sekä laadukas tutkimus- tai kehittämistyön toteuttaminen. Palkittava työ voi olla empiirinen tai käsitteellinen tutkimus.

Hakemusten perusteella tehtiin esikarsinta, jossa valittiin finalistit. Valinnan finalisteista teki Henkilöstöjohdon ryhmä - HENRY ry:n yliopisto- ja korkeakouluyhteistyöryhmä, johon kuuluvat professori emeritus, FT, KTM, VTM Asko Miettinen, tutkimusjohtaja, KTT Mikko Luoma Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksesta, professori, KTT Anna-Maija Lämsä Jyväskylän yliopistosta, yliopettaja, FT Martin Stenberg Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta, toiminnanjohtaja, OTK, VT Marita Salo Henkilöstöjohdon ryhmä – HENRY ry:stä.

Finalistit esittelevät työnsä erillisessä tilaisuudessa Helsingissä perjantaina 10.11.2017. Arviointiryhmä valitsee palkinnon saajan sekä mahdolliset kunniamaininnan saajat lopullisesti esitysten perusteella. Voittaja saa 1000 € palkinnon ja kunniamaininnan saajat kirjapalkinnon.

- Seuraamme innolla ja ilmoitamme myöhemmin, miten Niinan lopputyö sijoittuu finaalissa, kertoo yliopettaja Keijo Varis.

- Onnittelut ovat paikallaan Niinalle ja tietysti myös työn ohjaajille jo tässä vaiheessa, kirjoitti puolestaan Henry Ry:n toiminnanjohtaja Marita Salo loppukilpailukutsussaan.