Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 19.11.2017

Lotat ja Pikkulotat virkistäytyivät

Yli 20 lottaa ja pikkulottaa saapui Ruiskadulle virkistäytymään 16.11.2017. Monimuodon sairaanhoitajaopiskelijat Salosta järjestivät heille toiminnallisen päivän.

Sairaanhoitajaopiskelijat järjestivät lotille ja pikkulotille jo kuudennen kerran virkistäytymispäivän. Päivä koostuu toiminnallisista ohjelmatuokioista.

Toimintaa ja muistoja

Tämänkertainen päivä oli samalla vähän juhlavampi, sillä vieraille järjestettiin Suomi 100 -teemainen lounas. Mutta päivä aloitettiin tervetuliaispuheen jälkeen pelaamalla bingoa. Pelin jälkeen tarjottiin vähän hemmottelua hieronnalla ja kynsien hoidolla.

Ruokahalua heräteltiin tuolijumpalla ja sekös sai suut nauruun! Lotat saivat näyttää muun muassa, miten ennen jauhettiin kahvia isoilla liikkeillä ja lypsettiin lehmiä melkoisen vauhdikkaasti.

– Kyllä saa olla iso kahvimylly, jos näin suurta liikettä tehdään. Lehmää pitää lypsää rauhallisesti, naiset nauroivat. Samalla he kertoivat entisistä tavoista toimia.

Juhlavan ruokailun jälkeen kelpasi taas jatkaa ohjelman parissa. Iltapäivällä oli muisteluhetki, kun vieraat saivat esitellä mukanaan tuomansa esineen ja kertoa siihen liittyvän tarinan. Huikeita tarinoita!

– Ei kultainen nuoruus jää unholaan, raikui musiikkituokiossa muiden laulujen lisäksi. Kahvitukseen, kukitukseen ja kiitossanoihin päättyi muistojen päivä.

Kun sana Kiitos ei riitä

Lotta Svärd -järjestö oli naisten valtakunnallinen maanpuolustusjärjestö. Lotta-järjestön jäseneksi hyväksytyn tuli täyttää käytännön työvelvollisuus.

Pikkulotaksi pääsi 8-vuotiaana ja jäsenenä oltiin 16-vuotiaiksi. Siirryttäessä pikkulotasta lotaksi ei koeaikaa tarvittu. 

– Aloitin pikkulottana 7-vuotiaana. Äitini toivoi, että olisin mennyt SPR-toimintaan mukaan, mutta en halunnut. Lopulta hän ompeli minulle pikkulottien asun, totesi yksi pikkulotista näyttäessään pikkulottien Suomi 100 -juhlakorua.

Riipuksessa kädet muodostavat sydämen, jonka sisälle jäävä toinen sydän kuvastaa Suomea. Riipukseen liittyy myös runo:

”Pidin sydäntä käsissäni. Se on Isänmaani.
Hoivasin, kuljetin ja avustin.
Innolla lähdin apuun, vakaasti kannoin vastuuni.”

- Nämä sanat sopivat lotille, pikkulotille ja myös tuleville sairaanhoitajille.

Kiitokset tukijoille

Päivän onnistumiseen vaikuttivat myös seuraavat yritykset lahjoituksellaan: Leipomo Salonen, Kupittaan apteekki, Raunistulan apteekki, Huiskulan puutarha, Muurlan lasi, Tannisen leipomo, Tampereentien ja Itäharjun Prisma, T:mi Jenni Koski, KTO, Yrittäjät Turku ja Halikon apteekki.