Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 27.11.2017

Turun AMK allekirjoitti Fulbright-sopimuksen

Fulbright Suomi –säätiön ja Turun ammattikorkeakoulun välinen stipendiaatteja koskeva sopimus allekirjoitettiin Turussa maanantaina 27.11.2017.

Sopimus mahdollistaa amerikkalaisten tutkijoiden ja luennoitsijoiden rekrytoinnin 3-9 kuukaudeksi Turun ammattikorkeakouluun. Ensimmäinen hakukierros alkaa helmikuussa 2018 ja se koskee lukuvuotta 2019-2020. Stipendiaattien työtehtäviin kuuluu sekä opetusta että tutkimusta.

­– Tämä on meille hieno, uusi mahdollisuus. Ohjelma mahdollistaa vierailijoiden pitkäkestoisemman työskentelyn meillä ja täsmällisen, ajankohtaisiin tarpeisiin vastaavan osaamisen hakemisen, iloitsee Turun ammattikorkeakoulun rehtori ja toimitusjohtaja Vesa Taatila.

– Näemme valttinamme parhaita osaajia stipendiaateiksi houkuteltaessa aktiivisen yritysyhteistyömme ja käytännönläheiset työskentelytapamme, sanoo puolestaan Turun AMK:n kansainvälisten asioiden päällikkö Anu Härkönen.

Fulbright -säätiön tavoitteena on edistää suomalais-amerikkalaista yhteistyötä asiantuntijavaihdon avulla. Sen toimintaa rahoittavat Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö, Yhdysvaltain ulkoministeriö, Suomen ja Yhdysvaltain hallitusten perustama tukisäätiö, yksityiset säätiöt sekä suomalaiset korkeakoulut ja tutkimuslaitokset. Toiminnan juuret ulottuvat 1940-luvun loppuun, jolloin Suomen ja Yhdysvaltain välinen akateeminen vaihto-ohjelma on aloitettu.

Fulbright Suomi –säätiön toimitusjohtajalle Terhi Mölsälle ja ohjelmakoordinaattori Emmi Jelekäiselle esiteltiin maanantaipäivän aikana Turun ammattikorkeakoulun toimintaa, innovaatiopedagogiikkaa ja lähitulevaisuuden näkymiä.

– On merkittävä asia, että Turun AMK:n rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila ja Fulbright Suomi -säätiön toimitusjohtaja Terhi Mölsä allekirjoittivat tänään Fulbright-sopimuksen, sanoo David Yoken, Turun AMK:n Taideakatemian lehtori ja Fulbright Suomi -säätiön hallituksen jäsen. Hän jatkaa: 

– Fulbrightin stipendiaattiohjelman aloittaminen Turun AMK:ssa vaikuttaa meidän nykyisiin ja tuleviin opiskelijoihimme, opettajiimme, Turun kaupunkiin ja koko Suomeen. Yhdysvaltain kansalaisena uskon lujasti, että tiedon ja osaamisen vaihto USA:n ja Suomen välillä auttaa ratkaisemaan paikallisia ja globaaleja haasteita ja luo jalansijaa suvaitsevaisuudelle, ymmärrykselle, ja kyllä, myös rauhalle.

Yläkuva: Vesa Taatila ja Terhi Mölsä

Alakuva: vasemmalta vararehtori Juhani Soini, ohjelmakoordinaattori Emmi Jelekäinen, rehtori Vesa Taatila, toimitusjohtaja Terhi Mölsä ja lehtori David Yoken