Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 30.11.2017

Turun AMK:n katsastuslupa uusittiin

Turun AMK:n Sepänkadun kampuksella toimiva katsastusasema sai uuden toimilupansa syyskuussa. Vuosittain asemalla katsastetaan tuhatkunta autoa. Katsastusalan työllisyystilanne on hyvä ja vuosittain kymmenkunta opiskelijaa aloittaa työt katsastajan uralla.

Uusi toimilupa entisessä laajuudessaan on voimassa toistaiseksi. 
 
Uusissa ajoneuvokatsastusta koskevissa säännöksissä vaatimus koeajoradasta on poistunut, mikä helpottaa tilannetta sekä nykyisellä Sepänkadun katsastusasemalla että tulevalla uudella, vuonna 2020 valmistuvalla Turun AMK:n uudella kampuksella Kupittaalla, minne on tehty suunnitelmat katsastustoiminta huomioiden. 
 
Katsastusalalle on tasaisesti kiinnostusta ja vuosittain parikymmentä opiskelijaa suorittaa katsastajan alalletulokoulutuksen osana ajoneuvo- ja kuljetustekniikan insinööriopintojaan.
 
Turun AMK on toistaiseksi ainoa katsastusoikeudet omaava oppilaitos Suomessa ja ainoana alan koulutusta tarjoava korkeakoulu. Se tarjoaa katsastuskoulutusta insinööriopiskelijoille yhtenä erikoistumisvaihtoehtona sekä täydennyskoulutusta alalla jo toimiville.