Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 1.2.2018
ICT-talo

Ruiskadulta muutto ICT-Cityyn, oppimisympäristöjen moninaisuus yllätti

Turun AMK:n Terveys ja hyvinvointi -sektori muuttaa kesän aikana Ruiskadulta ICT-Cityyn Joukahaisenkadulle. Henkilöstön kehittämispäivän yhteydessä järjestettiin tutustumiskierros ICT-Cityn ja Lemminkäisenkadun toimipisteiden oppimisympäristöihin 25.1.2018.

Terveys ja hyvinvointi -sektori järjesti toiminnallisen kehittämispäivän ICT-Cityssä. Uudistuvaan organisaatioon valmistauduttiin aamupäivällä ja iltapäivällä jalkauduttiin pienryhmissä alueelle.

Kierroksen aikana kerrottiin mm. uuden kampusrakennuksen liitynnästä ICT-Cityyn, esiteltiin vierailu-ja innovaatiokeskus Joki sekä kurkattiin BisnesAkatemiaan ja erilaisiin opiskelu- ja opetusympäristöihin. Oppimisympäristöjä löytyi useita.

Kemiantekniikan laboratoriossa on ”siistii”

Kemiantekniikan laboratorio on nykyaikainen, hyvin varusteltu ja monipuolinen oppimis- ja toimintaympäristö. Laboratorion keskeisin toiminto on opetus.

– Kaikki laboratoriot on muutettu ulkoasultaan saman näköisiksi. Kaikki laitteet ovat omilla paikoillaan ja ne palautetaan aina toiminnan loputtua paikoilleen. Opiskelijatarkastajat valvovat tiloja päivittäin, laboratorioinsinööri Jarno Pusa kertoo.

– Toimintaa ohjataan selkeästi turvallisuus ja alan vaatimukset huomioiden. Laadukas laboratoriotoimintamme on myös palkittu useasti.

Toimiva laadunhallintajärjestelmä tukee laboratorion tehokasta hyödyntämistä, kilpailukykyä ja arvostusta. Laadunhallinnalla varmistetaan kaikki laboratoriotiloissa tapahtuva toiminta turvallisuus, ympäristöystävällisyys ja tehokkuus huomioiden niin, että opetus-, tutkimus- ja palvelutoiminta vastaavat asetettuja vaatimuksia.

Mainostoimisto Guru ja Meedio

Mainostoimisto Guru on mainostoimisto, jossa suunnittelijoina toimivat opiskelijat – tulevaisuuden mainonnan tekijät!  Guru suunnittelee kaikenlaista markkinointia asiakkaiden tarpeiden mukaan, aina yksittäisistä esitteistä laajempiin konsepteihin medioiden mahdollisuuksia hyödyntäen.

– Toisen ja kolmannen vuoden opiskelijat tekevät täällä asiakkaille graafista suunnittelua, visuaalisen ilmeen suunnittelua, viestintää ja markkinointia. Heiltä voi tilata myös isompia konseptisuunnitteluja tai sosiaalisen median suunnittelua, lehtori Erkki Mikkola kertoo.

– Oppimisympäristöinä Mainostoimisto Guru ja Meedio ovat ihanteelliset. Opiskelijat saavat aitoja toimeksiantoja työelämästä, Mikkola jatkaa.

Meedio hoitaa Taideakatemian ulkoista viestintää. Journalismin opiskelijat tuottavat monipuolisesti sisältöjä ja kehittävät toimintaa. Työ sisältää artikkeleiden ja mediatiedotteiden tekoa, videointia ja sosiaalista mediaa.

Tutustu Guruun:  http://guru.turkuamk.fi/

The FIRMA

The FIRMA on suunnattu tietotekniikan ja tietojenkäsittelyn opiskelijoille. Opiskelijoille tarjotaan mahdollisuus olla mukana projekteissa.

– Opiskelijat tekevät aluksi yksittäisiä projektityötehtäviä, jonka jälkeen he voivat edetä projektipäällikön tehtäviin. Oppimisympäristöstä löytyy urapolku opiskelijoille, opiskelijatoimitusjohtaja Tommi Junnila kertoo. 

The FIRMA on oppimisympäristönä työelämään valmistava paikka. Oppiminen tapahtuu yrityksen kaltaisesti. Työelämään saa valmiudet tekemällä oikeita töitä asiakkaiden kanssa.

Tutustu the FIRMAan:  http://thefirma.fi/

Turku Game Lab

Turku Game Lab on Turun AMK:n ja Turun yliopiston yhteinen oppimisympäristö, jossa teknisten ja luovien alojen opiskelijoille tarjotaan tilat ja välineet pelinkehitykseen pelialan opettajien ja asiantuntijoiden avustamana. Siellä suunnitellaan ja kehitetään viihdepelien lisäksi elinkeinoelämän tarvitsemaa peliteknologiaa.

– Turku Game Labissa voi opiskella ohjelmointia, peligrafiikkaa ja sovelluskehittämistä. Opiskelujen aikana opitaan myös projektin hallintaa ja työskentelyä erilaisissa tiimeissä, laboratorioinsinööri Taisto Suominen toteaa.

Tutustu Turku Game Labiin:  http://www.turkugamelab.fi/

Hyvinvointiteknologia

Insinööriopiskelijat kehittävät teknologisia ratkaisuja, joilla tuetaan ja ylläpidetään hyvinvointia, terveyttä sekä toimintakykyä.

– Teemme yhteistyötä muun muassa digisairaanhoitajien kanssa, lehtori Teppo Saarenpää mainitsee.

Yhteistyökumppaneita ovat yritykset, sairaanhoitopiirit ja  terveydenhuollon järjestöt.