Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 18.5.2018

Trafi on siirtänyt katsastustoiminnan selvitystyön poliisille

Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi on tehnyt katsastustoimintaamme koskevista epäilyistä tutkintapyynnön poliisille.

– Teemme yhteistyötä viranomaisten kanssa selvittääksemme asian perin pohjin. Olemme sitoutuneet avoimeen toimintaan ja suhtaudumme vakavasti katsastustoimintaan kohdistettuihin epäilyihin, sanoo rehtori Vesa Taatila. 

Helmikuussa esitettiin mediassa epäilys virheellisestä toiminnasta ajoneuvo- ja kuljetustekniikan insinööriopintoihin liittyvässä katsastuspalvelussamme.

Turun AMK käynnisti välittömästi asiasta sisäisen selvityksen. Turun ammattikorkeakoulun omavalvonnassa on vuonna 2015 havaittu puutteita tuontiautojen katsastusten kirjaamisessa. Omavalvonnassa havaitut puutteet on korjattu välittömästi havainnon tekemisen jälkeen.

Selvitysprosessissa on myös havaittu, että joidenkin katsastettujen autojen rekisteriin merkitty katsastuspäivämäärä on saattanut olla myöhäisempi kuin varsinainen katsastuspäivä vielä vuoden 2015 jälkeenkin.

– Trafin ohjeiden mukaan rekisterimerkintä tulee tehdä samana päivänä kuin itse katsastus. Mahdolliset myöhästyneet merkinnät ovat selkeästi rikkoneet toimintaohjeita, rehtori Vesa Taatila toteaa.

Turun ammattikorkeakoulun sisäinen selvitys ei   kyennyt vastaamaan yksiselitteisesti kaikkiin esitettyihin väitteisiin. Tästä syystä Trafi jatkoi esitettyjen väitteiden selvittämistä valvontavastuullisena viranomaisena.

Turun ammattikorkeakoulu toimitti maaliskuussa liikenteen turvallisuusvirasto Trafille sekä saamansa katsastustoimintaansa koskevat epäilyt että asiaa koskevan sisäisen selvityksensä tulokset. Tämän jälkeen Turun AMK on toimittanut Trafille sen pyytämiä lisätietoja katsastustoiminnasta.

Turun ammattikorkeakoulu on lisäksi tilannut katsastustoiminnan talouskysymyksiin keskittyvän selvityksen Turun kaupungin sisäiseltä tarkastukselta.