Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 7.6.2018
Lahjoitustilaisuus

Iso lahjoitus Eschnerska frilasarettet Säätiöltä Yrkeshögskolan Novialle ja Turun ammattikorkeakoululle

Turkulaiset ammattikorkeakoulut vastaanottivat molemmat 250 000 euron lahjoituksen. Lahjoitukset kohdistetaan sosiaali- ja terveysalan koulutuksiin.

Korkeakoulujen rehtorit kiittävät alueeseen ja inhimilliseen pääomaan sijoittanutta Eschnerska frilasarettet Säätiötä:

– Koulutamme Turussa sosionomeja, sairaanhoitajia ja terveydenhoitajia. Lahjoituksen turvin voimme edelleen kehittää koulutuksiamme. Täällä Turussa ja myös Vaasassa teemme yhteistyötä ammattikorkeakoulujen kesken, ja nyt terveysalalla yhteistoiminta lisääntyy entisestään, sanoo Novian rehtori Örjan Andersson. Lisäksi hän muistuttaa, että Lounais-Suomeen tarvitaan jatkuvasti kielitaitoista alan henkilöstöä.

– Turussa tehdään terveys- ja sosiaalialalla aitoa ja tiivistä yhteistyötä. Pian valmistuva uusi työ- ja oppimisympäristö Medisiina D ja kaikki alan koulutusten yhteistyö saa mittavaa vahvistusta Eschnerska frilasarettetin Säätiön lahjoituksesta, kiittelee Turun ammattikorkeakoulun rehtori Vesa Taatila.

Valtio maksaa ammattikorkeakouluille vastinrahaa saaduista lahjoituksista.

Säätiön toimitusjohtaja Henrik Karlsson muistuttaakin, että koulutukseen sijoittaminen maksaa useimmiten itsensä moninkertaisesti takaisin, ja valtion tukiessa toimintaa on mukana olo vieläkin tärkeämpää.

Tulevaisuuden koulutustarpeita on todella vaikea ennustaa, mutta yhteistoiminnalla päästään varmasti paremmin eteenpäin. Karlsson ehdottaakin lahjoituksen jälkeen vuosittaisia tapaamisia, missä nähdään alan kehitystä ja myös sen kehitystarpeita.

– Haluamme tukea ennaltaehkäisevää terveydenhoitoa Turun kaupungissa ja lähialueella. Silloin juuri Yrkeshögskolan Novia ja Turun ammattikorkeakoulu sopivat loistavasti lahjoituksemme vastaanottajiksi.

Samalla haluamme haastaa mukaan muita säätiöitä, mikäli heidän säädöksensä tämän toiminnan sallivat, sanoo toimitusjohtaja Henrik Karlsson Eschnerska frilasarettet Säätiöstä.

Ammattikorkeakoulujen varainhankintakampanjat jatkuvat 31.12.2018 saakka. Turun ammattikorkeakoulun varainhankintakampanja kulkee nimellä Osaamisanti.  

Tervetuloa mukaan!

www.turkuamk.fi/lahjoita

Kuva: Antti Ala-Könni

Kuvateksti: Lahjoitustilaisuudessa vas. Novian rehtori Örjan Andersson, Stiftelsen Eschnerska frilasarettetin hallituksen puheenjohtaja Henrik Carlstedt ja toimitusjohtaja Henrik Karlsson sekä oikealla Turun AMK:n rehtori, tj Vesa Taatila.