Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 17.8.2018

Indonesian ja Thaimaan korkeakoulujen myyntikoulutusta uudistetaan mittavalla EU-rahoituksella

Indonesian ja Thaimaan korkeakoulujen myynnin koulutusta kehitetään eurooppalaisin voimin. Turun ammattikorkeakoulun johtama hanke on saanut miljoonan euron rahoituksen EU:n koulutuksen kehittämisen Erasmus+-ohjelmasta.

Teksti ja kuva: Martti Komulainen

South‐East Asian Sales Competition/SEASAC -hanke pyrkii nostamaan Indonesian ja Thaimaan korkeakoulujen myynnin koulutusta länsimaiselle tasolle sekä tuomaan siihen uusia, opiskelijakeskeisiä ja käytännönläheisiä elementtejä. Myös yritysyhteistyötä korostetaan. Myöhemmin koulutusta on tarkoitus laajentaa muuallekin Kaakkois-Aasiaan.

Paremmat yritysmyynnin (B2B) osaajat lisäävät kilpailukykyä ja auttavat kohdemaita kohtaamaan globaalin kaupan haasteita.

Hankkeessa uudistetaan myynnin opetussuunnitelmat vastaamaan yrityselämän osaamistarpeita.

Yhtenä myyntikoulutuksen menetelmänä käytetään myyntikilpailua, jota Turun AMK ja Haaga-Helia AMK ovat soveltaneet myyntiopetuksessa jo vuosia.  Myyntikilpailussa myynnin korkeakouluopiskelijoiden taitoja arvioidaan ostaja-myyjä -roolipelissä. Kilpailun juuret ovat USA:ssa, jossa myyntikilpailua on käytetty oppimismenetelmänä jo toistakymmentä vuotta. Kilpailu harjaannuttaa neuvottelutaitoja ja kykyä kuunnella asiakkaan tarpeita. 

Myyntikilpailu edustaa käytännönläheistä oppimistapaa, joka on Turun AMKssa nimetty ja rekisteröity innovaatiopedagogiikaksi. Sille on ominaista käytännönläheisyyden lisäksi innovaatio- ja tiimityötaitojen korostaminen. Se eroaa perinteisestä kaakkoisaasialaisesta opettajakeskeisestä oppimisesta korostamalla opiskelijan omaa aktiivista roolia.

South‐East Asian Sales Competition/SEASAC -hanketta toteuttaa Turun AMK:n lisäksi Haaga-Helia AMK Suomesta, muita eurooppalaisia ja aasialaisia korkeakouluja sekä Kaakkois-Aasian opetusministeriöiden oppimiskeskus SEAMOLEC (South-East Asian Ministers of Education Open Learning Centre). Hanketta rahoittaa EU:n Erasmus+-ohjelma ja se on 3-vuotinen. Turun ammattikorkeakoululla on vankka kokemus  koulutuksen kehittämishankkeissa ja se on menestynein korkeakoulu Suomessa Erasmus-rahoituksessa.