Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 4.1.2019

Turun AMK:n varainhankinta tuotti erinomaisen tuloksen

Turun ammattikorkeakoulun varainhankinta eli Osaamisanti keräsi lahjoituksia yhteensä 1,9 miljoonaa euroa. Sijoitukset kasvattavat alueen osaamispääomaa nyt ja tulevaisuudessa.

Etenkin Turun AMK:n yhteistyökumppanit lähtivät Osaamisantiin laajasti mukaan. Suurimpia lahjoittajia ovat Wihuri-konserni ja Teknologiateollisuus ry. Lisäksi mukana on paljon alueen muita yrityksiä ja yksityisiä lahjoittajia. Varainhankintakampanja oli käynnissä vuoden 2018 ajan.

– Olemme todella tyytyväisiä lopputulokseen ja etenkin kumppaneidemme aktiiviseen osallistumiseen. Lahjoitukset ovat sijoituksia inhimilliseen pääomaan ja alueen osaamisen kehittämiseen, kuvaa Turun ammattikorkeakoulun rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila.

Lahjoitusten ja valtion vastinrahan tuotto tullaan käyttämään oppimisympäristöjen kehittämiseen. Lisäksi varainhankinnan tuotoilla parannetaan tutkimus-, kehitys- ja innovaatioympäristöjä entistä paremmin tulevaisuuden tarpeita vastaavaksi.

Opetus- ja kulttuuriministeriö kohdentaa ammattikorkeakouluille vastinrahoitusta suhteessa niiden vuoden 2018 loppuun mennessä keräämään yksityiseen pääomaan. Yhteensä ammattikorkeakoulujen pääomittamiseen on varattu 24 miljoonaa euroa.

Turun AMK:n varainhankinta jatkuu vuoden 2019 loppuun. Lahjoittaja voi vähentää yli 850 euron lahjoituksen verotuksessa. Tänä vuonna kerätystä lahjoitusrahasta ei makseta valtion vastinrahaa. 

Lisätietoja