Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 26.4.2019

Vuoden 2018 hyötypeli on Turku Game Labin ja Humakin Lights On!

Turun ammattikorkeakoulun ja Humanistisen ammattikorkeakoulun yhteinen projekti Lights On! nappasi parhaan hyötypelin palkinnon 25.4. järjestetyssä The Finnish Game Awards -gaalassa.

Lights on! -pelissä pääsee mobiilisovelluksen avulla tutustumaan Suomen ja Viron kulttuurihistoriallisesti merkittäviin raunioihin ja paikkoihin. Sovelluksessa hyödynnetään lisättyä todellisuutta ja tuodaan sen avulla lisäarvoa matkailukohteille.

Suomessa kohteita ovat esimerkiksi Kuusiston ja Raaseporin linnanrauniot, Rapolan linnavuori ja Vallisaaren linnoitus. Virossa taas esimerkiksi Keila-Joan historiallinen puisto, Lõhaveren linnoitus sekä Neerutin ja Varbolan linnavuoret.

Peli elävöittää historiaa, osallistaa kulttuurikohteissa kävijää ja kannustaa liikkumaan. Vallan linnakkeilla historiahahmot heräävät eloon ja pelaaja voi kokea menneisyyden omakohtaisesti. Peli tekee kulttuuriperintökohteet mielenkiintoiseksi ja mahdollistaa menneisyyden hahmojen tapaamisen sekä vuorovaikutuksen niiden kanssa. Peli osoittaa, miten historiaa voidaan kokea nykyteknologialla.

Projektissa on Turun ammattikorkeakoulun ja Humanistisen ammattikorkeakoulun lisäksi ollut mukana Metsähallitus, State Forest Management Centre (Viro) ja Tarton yliopiston Viljandin kulttuuriakatemia.

– Teimme monta vuotta sitten strategisen päätöksen, että keskitymme Turku Game Labissa erityisesti hyötypeleihin sekä VR:ään ja AR:ään. Tämä palkinto on yksi osoitus siitä, että valinta on ollut oikea ja strategia kantaa hedelmää, summaa yliopettaja ja Turku Game Labin vetäjä Mika Luimula.

Suomen pelinkehittäjät ry:n ja Neogames Finland ry:n järjestämäsä The Finnish Game Award -peligaalassa palkittiin yhteensä kahdeksan peliä ja pelialan osaajaa.

Kaikki voittajat löytyvät osoitteesta:
https://www.neogames.fi/FGA19WINNERS/

Käy kokeilemassa peliä Kuusiston linnanraunioilla. Peli on saatavilla AppStore ja Google Play -kauppapaikoista. Suora latauslinkki iOS & Android:
http://www.turkugamelab.fi/lightson/