Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 29.4.2019

Turun AMK myyntikoulutuksen kansainvälisellä top-ranking-listalla

Turun ammattikorkeakoulun myyntikoulutus on valittu yhdysvaltalaisen Sales Education Foundationin myyntikoulutuksen parhaiden korkeakoulujen TOP Sales Universities listalle. Turun AMK:ssa on myyntiosaamista ja -koulutusta kehitetty määrätietoisesti pitkään ja nostettu esille sen merkitystä mm. tekniikan aloilla.

TOP Sales Universities -listalle valittiin USAlaisten korkeakoulujen lisäksi 16 muuta korkeakoulua Euroopasta ja Etelä-Amerikasta, joukossa Turun AMK ja Haaga-Helia AMK Suomesta. Listalle pääsy on merkittävä arvostuksen osoitus myynnin koulutuksessa.

Myyntiosaamiseen keskittyvää koulutusta on Turun AMK:ssa tarjottu vuodesta 2008. Turussa painotetaan erityisesti yritysyhteistyötä myyntiosaamisen tavoitteiden ja sisältöjen määritellyssä. Yhtenä menetelmänä käytetään USAsta omaksuttua myyntikilpailua, jossa opiskelijat kilpailevat myyntitaidoissa todentuntuisissa ostaja-myyjä -tilanteissa. Myyntikilpailu-menetelmää viedään parhaillaan myös Aasiaan EU-rahoitteisessa SEASAC-hankkeessa.

Myyntiosaamista tarvitaan kaikilla aloilla

Turun AMK:ssa korostetaan myyntiosaamisen ja myynnillisen ajattelun merkitystä kaikilla aloilla, eikä vähiten viennin kannalta tärkeässä teknologiateollisuudessa. Turussa onkin kehitetty teknisen myynnin koulutusta ja rakennettu opintokokonaisuuksien insinöörialoille.

Turun AMK:ssa tarjotaan myös ylempään AMK-tutkintoon tähtäävää MBA in Sales Management -koulutusta, joka on kansainvälinen, englanninkielinen myynnin johtamiskoulutus.

TOP Sales Education Universities -lista on kokonaisuudessaan luettavissa Sales Education Foundationin vuosijulkaisussa https://salesfoundation.org/SEFAnnual/