Sivu päivitetty 5.9.2019

Seitsenottelija, kätilöopiskelija Miia Sillman palkittiin Turun AMK:n Vuoden Sisu -palkinnolla

Avasimme lukuvuoden karnevaalihenkisesti Lemminkäisenkadun uusituissa tiloissa. Tilat antavat esimakua ensi vuonna valmistuvan Kupittaan kampuksen uudisrakennuksen monikäyttöisistä tiloista. #AMKavajaisissa huomioitiin menestyneitä, mutta myös erityisen pidettyjä, yhteisöllisyyttä ympärilleen luovia opiskelijoita, alumneja ja henkilökunnan jäseniä.

”Turun AMK:n kätilötyön opiskelija, seitsenottelija Miia Sillman on yhdistänyt opiskelun ja huippu-urheilun menestyksekkäästi. Miia voitti kesäuniversiadien kultaa Napolissa tämän vuoden heinäkuussa. Seitsenottelijan tulokset olivat toiseksi parhaat suomalaisen tekemät pisteet tällä vuosituhannella.” Näin perusteltiin Miia Sillmanin valintaa Vuoden Sisu -palkinnon saajaksi, jolla halutaan huomioida opiskelijan menestys intohimoa, paneutumista ja pitkäjänteisyyttä vaativassa opiskelun ulkopuolisessa harrastus- tai muussa toiminnassa.

Vuoden alumniksi valittiin LinkedIn-guru, HC Services Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Tom Laine. Hän on sosiaalisen median rekrytointi- ja työnantajakuvabrändäyksen valmentaja ja yritysmarkkinoinnin ammattilainen. Laine on valmistunut tietotekniikan insinööriksi (AMK) Turun ammattikorkeakoulusta, ja rakentanut merkittävän uran digitaalisen liiketoiminnan ja sosiaalisen median saralla.

Huolta opiskelijoiden jaksamisesta ja alueen työvoimasta

Turun AMK:n rehtori Vesa Taatila toi puheessaan esille opiskelijoiden jaksamisen elämän monien paineiden keskellä.

– Opiskelijamme ovat tunnollisia ja haluavat suorittaa opinnot tiiviissä tahdissa, kuten me heitä ohjeistamme. Monet tekevät samaan aikaan töitä. On hyvä osata myös olla itselleen armollinen ja pitää huolta omasta jaksamisesta, Taatila korosti.

Lisäksi Vesa Taatila pohti alueemme suurinta haastetta, pätevien asiantuntijoiden saamista työelämään. Nopean valmistumisen sijasta toinen tapa lähestyä asiaa on keskittyä osaamisen laatuun ja opiskelijoiden työelämävalmiuksiin. Ratkaisuna Taatila esitti opiskelijoiden aiemman osaamisen hyväksilukemista sekä erilaisia työelämän kanssa tehtäviä tutkintoja, jolloin valmistuvien on helpompaa integroitua alueen työelämään. 

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ toi tapahtumaan terveiset työhyvinvoinnin teemavuoden tiimoilta. OAJ:n esittämään työhyvinvointihaasteeseen Turun AMK vastaa konkreettisilla työurajohtamisen keinoilla, eri osapuolten näkökulmat huomioivalla epäasiallisen palautteen kohtaamisen toimintaohjeella sekä sektori- ja organisaatiotason työhyvinvointiryhmillä. 

Turusta opiskelukaupunkina syytä olla ylpeä

Tilaisuudessa kuultiin myös Turun kaupunginjohtaja Minna Arven sekä Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta - TUOn puheenjohtaja Mikke Kuulan tervehdyspuheet (Mikke Kuulan puhe liitteenä oikeassa palstassa).

Kaupunginjohtaja Minna Arve onnitteli uusia opiskelijoita opiskelupaikasta maineikkaassa opinahjossa. Hän mainitsi, että Turun ammattikorkeakouluun on vaikea päästä, joten olemme saaneet kaupunkiin yli 2000 uutta huipputyyppiä. Turusta opiskelijakaupunkina on syytä olla ylpeä, ja Turku kaupunkina satsaa siihen, että kaupunki on kiinnostava opiskelijoille. Tavoite on, että opiskelijat viihtyvät täällä niin hyvin, että haluavat myös jäädä Turun seudulle valmistumisensa jälkeen. 

– On erittäin hienoa, että opiskelijoista kolme neljästä jää valmistuttuaan maakuntaan töihin. Se ei ole sattumaa, vaan siihen vaikuttaa Turun ammattikorkeakoulun pitkäjänteinen ja tavoitteellinen yhteistyö alueen työnantajien sekä Turun kaupungin kanssa, Minna Arve sanoi, ja lisäsi, että myös Turun kaupunki tekee moninaista yhteistyötä Turun AMK:n kanssa aina harjoittelusta projekteihin ja henkilöstön kehittämiseen. 

Puheiden jälkeen nimitettiin uudet kutsutut asiantuntijat eli TUAS Fellow't (ks. esittelyt alla). Henkilökunta ja opiskelijat olivat äänestäneet keskuudestaan henkilöitä ja tiimejä, jotka ansaitsivat julkista kiitosta. Huomionosoituksen saaneet löytyvät alta. Lisäksi huomioitiin 20 vuotta Turun ammattikorkeakoulun palveluksessa olleet henkilöstön jäsenet. 

Toimintapisteitä, haalarimerkkejä ja jongleeraava rehtori

Virallisemman osuuden jälkeen päästiin tutustumaan toimintapisteisiin "Lempparin" uusituissa tiloissa. Toimintapisteiltä löytyi muun muassa CampusSport, alumnikeskustelu, kuvauspiste asusteineen, Yleinen työttömyyskassa YTK, eri alojen koulutusalayhdistyksiä sekä Kupittaan kampuksen uudisrakennuksen virtuaaliesittely. 

Tapahtuman tuottajana toimivat Turun AMK:n BisnesAkatemian osuuskunta Noxit Groupin opiskelijat. Tarjoilun tilaisuuteen hoiti Turun AMK:sta valmistuneiden alumnien yritys Crema Catering.

Lopuksi rehtori haastettiin some-haasteeseen liittyen jongleeraamaan palloilla vähintään 23 sekunnin ajaksi sekä hyppimään narua takaperin vähintään 23 kertaa. Alkanut lukuvuosi on 23. Turun AMK:n lukuvuosi vakinaisena ammattikorkeakouluna. 
 

Ylhäällä pääkuvassa Vuoden Sisulla huomioitu Miia Sillman. Kuva: Olavi Kaljunen/Trackpic

TUAS Fellow -nimitykset sekä huomionosoitukset

Näytä lisää

Viisivuotiskaudeksi nimitettiin seuraavat uudet kutsutut asiantuntijat eli TUAS Fellow’t:

Ronald Camp, Deputy Director, Collaborative Centre for Justice and Safety -yksikkö, University of Regina. Asiantuntijuusalueena “Comparative management and leadership with a focus on team psychological safety and mental health”.


Evangelos Markopoulos, Professor, Dr. Eng, työskennellyt yliopistoissa eri puolilla maailmaa. Asiantuntijuusalueena “Creating new innovative business with the digitalization of industry and businesses”.


Justyna Siemionow, Associate Professor, Institute of Education, Faculty of Social Sciences, University of Gdansk. Asiantuntijuusalueena “Psychology, education pedagogy and social inclusion”.


Huomionosoitukset

(valittu henkilökunnan ja opiskelijoiden äänestyksellä kahta ensimmäistä lukuun ottamatta)


Vuoden Sisu: Miia Sillman, kätilötyö
”Turun AMK:n kätilötyön opiskelija, seitsenottelija Miia Sillman on yhdistänyt opiskelun ja huippu-urheilun menestyksekkäästi.”
”Miia voitti kesäuniversiadien kultaa Napolissa 12.7.2019. Seitsenottelijan tulokset olivat toiseksi parhaat suomalaisen tekemät pisteet tällä vuosituhannella.”


Vuoden viestijä: David Yoken, lehtori, esittävät taiteet
”David on aktiivinen ja positiivinen twiittaaja. Davidin aikajanalla yhdistyvät työhön liittyvät merkittävät onnistumiset, yleissivistävä sisältö ja valloittava henkilökohtaisuus.”
”David tarjoilee yleisölleen sopivassa suhteessa globaalien asioiden kommentaaria ja toisaalta pieniä arjen onnistumisia.”

 

Vuoden alumni: Tom Laine, tietotekniikan insinöörikoulutus
”Sosiaalisen median rekrytointi- ja työnantajakuvabrändäyksen valmentaja ja yritysmarkkinoinnin ammattilainen. Laine on valmistunut tietotekniikan insinööriksi (AMK) Turun ammattikorkeakoulusta, ja rakentanut merkittävän uran digitaalisen liiketoiminnan ja sosiaalisen median saralla.”


Vuoden opiskelija: Joni Vilokki, tieto- ja viestintätekniikan insinöörikoulutus
”Joni on positiivinen ja kaikki huomioon ottava.”
”Joni tukee ja auttaa muita opiskelijoita aina kun voi.”
”Aktiivinen toimija joka saralla: Joni osallistuu monipuolisesti koulun toimintaan, menestyy opinnoissaan, toimii tuutorina ja on mukana koulutusalayhdistys TIOn toiminnassa.”


Vuoden opettaja: Minna Hyötilä, lehtori ja koulutusvastaava, suuhygienistikoulutus
”Ihana ja valloittava opettaja, jonka toiminta on erittäin omistautunutta ja avuliasta.”
”Minna on ollut kantava voima muutossa Medisiina D:n tiloihin.”


Tarmo-palkinto: oppimisympäristöpalvelut, kiinteistöpalvelut
”Kiinteistöpalvelut on seilannut muutoksen tuulissa ansiokkaasti. Vaikka puhuri käy välillä vastaan, tiimi on onnistunut luovimaan vakaasti eteenpäin. Tiimi rakentaa yhteisöllisyyttä osallistamalla käyttäjiä sekä toimimalla reilusti ja yhdenvertaisesti.”
”Vastoinkäymisistä ja yllättävistä muutostöistä huolimatta pieni ydintiimi on pitänyt langat käsissään ja vienyt muutot maaliin kunniakkaasti.”


Into-palkinto/henkilökunta: Johanna Krappe, TKI-palvelupäällikkö, tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiopalvelut
”Johanna on systemaattisesti ja voimiaan säästämättä kehittänyt tiiminsä työskentelyolosuhteita ja työhyvinvointia.”
”Johannan luotsaamassa TKI-yksikössä etsitään ratkaisuja työssäjaksamiseen kaikkien työntekijöiden ideoita tasapuolisesti kuunnellen. Johanna on aidosti kiinnostunut alaisistaan, ja tukea on aina saatavilla, jos sitä tarvitsee.”


Into-palkinto/opiskelijat: Antti Tamminen, tuotantotalouden insinöörikoulutus
”Antti on aina hymyilevä, positiivinen ja muut huomioon ottava. Lämmin ja mukava!”
”Antti ei liiempiä motivointeja kaipaa, vaan innostuu projektista kuin projektista luonnostaan.”


Vuoden koulutusalayhdistys: Opiskelijayhdistys TRADE ry
”TRADE ry on kuunnellut jäsenistöään ja ottanut jäsenistön toiveet huomioon. Yhdistys on myös saanut toimintaansa mukaan ennätysmäärän aktiiveja. ”
”Yhdistyksen toiminta on ollut kannustavaa ja koulutusalojen rajat ylittävää.”