Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 31.3.2014

Nokia Bridge -ohjelman kautta Turun AMK:ssa opiskelleet valmistuvat 4.4.

Alkuvuonna 2012 Nokian Bridge-ohjelman ympärille kokoontunut korkeakouluväki haastettiin kehittämään ideoita, joilla tuettaisiin tehtaalta vapautuvien ihmisten jatkokouluttautumista ja uudelleen työllistymistä.

Turun AMK:n Salon kampuksella heräsi innovatiivinen ajatus päivittää Nokialla pitkän uran tehneiden kesken jääneet opinnot tai opistotason tutkinnot tradenomi-tutkinnoiksi.

Jo saman vuoden lokakuussa alkoi BisnesAkatemiassa tradenomin tutkintoon johtava koulutus. Oman alansa asiantuntijoista haastattelujen avulla valittu aikuisopiskelijatiimi, yhteensä 35 opiskelijaa, perusti kaksi omaa yritystä BisnesAkatemiaan.

Koulutuksen alkaessa tavoitteita oli kaksi: saada Nokialta vapautuneet asiantuntijat takaisin työelämään sekä samalla saattaa loppuun myös aiemmin kesken jääneet korkeakoulututkinnot.

Tulokset koulutuksesta, joka päättyy 4.4.1014, ovat omassa luokassaan.  Opiskelijoista 30 saavuttaa tutkinnon ja työllistymisaste on yli 70 %, kun jopa keskeyttämisluku työvoimapoliittisissa koulutuksissa on usein yli 50 %. Tämän lisäksi koulutuksen innovatiivinen konsepti ja järjestelyt ovat saaneet kiitosta niin opiskelijoilta, Elystä, Nokialta kuin alueen yrityksiltäkin.

– BisnesAkatemiassa opiskelu yllätti minut erittäin positiivisesti. Henkilökohtaisen mukavuusalueen ylittäminen on helppoa, kun valmentajat tukevat opiskelijaa matkalla, toteaa Timo Rannikko, joka toimii nykyisin myyntipäällikkönä salolaisessa Dimenteqissä 15-vuoden Nokia-uran (globaali hankinta) jälkeen.

BisnesAkatemia – yrittäjyyden edistämistä työelämän projekteja tehden

– Turun ammattikorkeakoulun Salon kampus on aina ollut innovatiivinen toimija yrittäjyyden edistämisestä puhuttaessa. Salossa opiskelijoiden ja yritysten yms. sidosryhmien yhteistyö on jo pitkään ollut iso osa opiskelua ja opintopisteiden karttumista, miettii yliopettaja Jussi Puhakainen Turun AMK:sta.

BisnesAkatemiassa opiskellaan oikeissa yrityksiin sidotuissa työelämän projekteissa tai vaikkapa yrittäjänä. Jokaisen henkilökohtainen opiskelusuunnitelma räätälöidään oman valmentajaopettajan kanssa.

– BisnesAkatemia on monimuotoinen Salon kampuksella toimiva oppimisympäristö, jossa työskennellään työelämälähtöisissä oppimisprojekteissa yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa, toteaa päävalmentaja Jaana Kallio-Gerlander Bisnesakatemiasta.

ELY-keskuksen rahoittama koulutus on ollut ainutlaatuinen. Koskaan aiemmin ei ole toteutettu tutkintoon johtavaa työvoimapoliittista koulutusta tällaisessa yritysmäisessä oppimisympäristössä. Myös pituudeltaan 18 kuukauden mittainen, tutkintoon johtava koulutus on toteutuksena innovatiivinen.

Tutustu Bisnesakatemiaan!