Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 14.10.2019

Turun AMK:sta valmistuneet työllistyvät Varsinais-Suomeen ja ovat tyytyväisiä työuransa alkuun – uusi uraseurantakierros käynnistyy 15.10.

Turun AMK:sta valmistuneista 85 prosenttia on vähintään melko tyytyväisiä tutkintoonsa ja 77 prosenttia suosittelisi koulutustaan muille. Enemmän kuin kolme neljästä kokee työnantajien arvostavan tutkintoa. Tiedot käyvät ilmi viime vuoden uraseurantakyselystä, jossa valmistuneet kertoivat urastaan viisi vuotta valmistumisen jälkeen.

Turun AMK kouluttaa osaajia pääosin Varsinais-Suomeen. Heti valmistumisen jälkeen kolme neljästä valmistuneesta työskentelee alueella. Kun aikaa kuluu viisi vuotta, 68 prosenttia alumneista on yhä töissä maakunnassa. Joka toinen valmistuneista työskentelee yrityksessä.

– On hieno nähdä, että alumnimme ovat löytäneet paikkansa työelämässä hyvin. Valmistuneet kokevat opintojen kehittäneen erityisesti oma-aloitteisuutta ja itseohjautuvuutta sekä kykyä oppia ja omaksua uutta. Nämä ovat taitoja, jotka kantavat muuttuvassa työelämässä, Turun AMK:n rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila toteaa.

Kyselyyn vastasi noin 500 Turun AMK:sta vuonna 2013 valmistunutta eli noin 32 prosenttia valmistuneista.

Tämän vuoden kyselyn saavat vuonna 2014 valmistuneet

Turun AMK lähettää valmistuneille uraseurantakyselyn vuosittain. Kyselyllä kootaan tietoa valmistuneiden työllistymisestä sekä tyytyväisyydestä työuraan ja tutkintoon. Tänä vuonna kyselyn saavat viisi vuotta sitten ammattikorkeakouluopintonsa päättäneet, eli yhteensä 1851 vuonna 2014 valmistunutta. Kysely lähetetään vastaajille 15.10. tekstiviestillä.

– Kyselyn avulla saamme ainutlaatuista tietoa korkeakoulutettujen työurien ensimmäisistä vuosista. Jokainen saa kyselyn vuorollaan ja toivomme, että vastausprosentti tänä vuonna nousee. Tiedon pohjalta kehitetään koulutusta sekä tuetaan tulevien ja nykyisten opiskelijoiden urasuunnittelua. Tämä tieto siis tulee varmasti käyttöön, kuvaa projektipäällikkö Satu Helmi Turun ammattikorkeakoulusta.

Kyselytulokset

Uraseurantakyselyn tuloksiin pääsee tutustumaan töissä.fi-sivustolla. Palveluun on koottu tietoa siitä, millaisissa tehtävissä ammattikorkeakouluista valmistuneet työskentelevät. Lisäksi tulokset löytyvät opetushallinnon tilastopalvelu Vipusesta.

 

Turun AMK:n uraseurantakysely on osa valtakunnallista kyselyä, joka toteutetaan kaikissa Suomen ammattikorkeakouluissa yhtä aikaa. Kyselyn toteuttaa Euroopan sosiaalirahaston rahoittama AMKista uralle – uraseurantatiedot käyttöön -hanke, jota toteuttavat Turun AMK, Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otus, HAMK, Laurea, OAMK ja TAMK.