Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 9.3.2020

Itslearning Turun AMK:n uudeksi oppimisympäristöksi

Turun AMK:ssa panostetaan digitaaliseen oppimiseen. Online-tutkintoja on jo kiitettävä määrä ja niiden kysyntä on selvässä kasvussa. Digitaalinen koulutus vaatii ajanmukaisia alustoja ja työkaluja muun muassa oppimisanalytiikkaan. Uudeksi oppimisympäristöksi valikoitui Sanoma Oyj:n omistama itslearning.

Itslearningin kirjautumislinkki

Kirjaudu HAKA-tunnuksella

Itslearning tukee suomalaisten korkeakoulujen pilvipohjaista oppimista

Itslearning on kansainvälisesti palkittu pilvipohjaisten oppimisen ohjausjärjestelmien toimittaja. Yhtiö toimii yhdeksässä maassa, ja itslearningin sovelluksilla on yli 6 miljoonaa käyttäjää aina perusopetuksesta korkeakoulutukseen ja yrityskoulutuksiin.

– Palvelumme on laajasti käytössä muissa Pohjoismaissa, joissa pilvipohjaisia oppimisen ohjausjärjestelmiä on osattu hyödyntää jo vuosia, kertoo itslearningin toimitusjohtaja Kenneth Vuorinen.  

– Keskusteluissa monien suomalaisten korkeakoulujen kanssa on selkeästi tullut esille, että monet verkko-oppimisympäristöt ovat tulleet vanhanaikaisiksi, eikä niiden ylläpitäminen ole enää tarkoituksenmukaista tai kustannustehokasta.

Turun AMK on toinen suomalainen korkeakoulu, joka alkaa käyttää itslearningia oppimisympäristönään

– Olemme erittäin ylpeitä ja innoissamme siitä, että yksi Suomen merkittävimmistä ammattikorkeakouluista, Turun AMK, on valinnut meidät kumppanikseen. Heidän valintansa osoittaa palvelumme johtoasemaa markkinoilla sekä varmistaa, että Turun AMK:n strategian mukainen opetus- ja kehittämistyö on mahdollista nyt ja tulevaisuudessa, toteaa Vuorinen.

Katse suunnattiin koulutuksen tulevaisuuteen

– Tulevaisuuden oppimisympäristöt -projekti aloitettiin jo loppuvuonna 2018. Projektin aikana käytiin perusteellisesti läpi digitaalisen oppimisen edellytyksiä ja sitä, millaisilla digitaalisilla ratkaisuilla monimuoto-opetus ja -opiskelu onnistuu parhaiten.  Oppimisympäristön valintaprosessi ei ollutkaan meille vain eri alustojen vertailua, kertoo projektipäällikkö, lehtori Susanna Saari Turun AMK:sta. 

Projektiryhmään kuului it:n ja pedagogiikan asiantuntijoiden lisäksi opiskelijajärjestö TUO:n edustaja. Näin varmistettiin, että digitaalisia oppimisratkaisuja pohdittiin monesta eri näkökulmasta.

– Tekemistämme ohjaa innovaatiopedagogiikka, oppimisote, jossa korostuu tiimityö. Itslearning on alusta, joka tukee saumattomasti Innopedan® tärkeimpiä kulmakiviä, sanoo Saari.