Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 7.3.2020

Taidekappelissa ollaan Rakkauden puutarhassa, kun sirkustaide ja musiikki kuljettavat keskiajalle

Hirvensalon Taidekappeli on kuin tehty ainutlaatuisen esityksen näyttämöksi.

Rakkauden puutarhassa -esityksen läpimeno on juuri päättynyt ja ensimmäisen vuoden sirkusopiskelija Roni Heimo sekä musiikkia opiskeleva Veera Hirvaskero ovat molemmat innoissaan projektista.

Ajatus yhteisestä esityksestä tuli musiikin puolelta. Hirvaskeron mukaan muusikot ovat paljon omissa oloissan, joten kaikenlainen yhteistyö muiden alojen kanssa on tervetullutta. Ja mikä sopisikaan paremmin keskiaikaisen musiikin kaveriksi kuin sirkus.

Eri taiteenalojen yhteisiä projekteja on jonkin verran, mutta sekä Hirvaskero että Heimo toivovat, että yhteistyötä tehtäisiin enemmän.

– Yhteistyötä eri taiteenalojen kesken tehdään yllättävän vähän. Projekteja kuitenkin on, mikä on todella hienoa. Sitä pitäisi vaalia vielä enemmän, Heimo toteaa ja huomauttaa, että harvassa oppilaitoksessa opetetaan yhtä montaa taidealaa kuin Turun ammattikorkeakoulussa.

– Tuntuu siltä, että varsinkin me muusikot jäämme helposti yksin koppiin treenaamaan ja toivoisin lisää juuri tämän tyyppisiä yhteistyöprojekteja, Hirvaskero jatkaa.

Rakkauden puutarhan perjantaisessa läpimenossa odoteltiin soittimien virittämistä ja toisaalta mietittiin koreografioita uusiksi. Yhteistyö auttaakin ymmärtämään eri taiteenalojen vaatimuksia esimerkiksi tilan suhteen.

– Meidän täytyi esimerkiksi katsoa hieman uusiksi kuvioita, kun asettauduimme tällaiseen haastavaan tilaan treenattuamme muualla, Heimo kuvailee.

– Ylipäätään se, että eri taiteenalan edustajia on samassa tilassa tekemässä yhdessä, tuo laatikon ulkopuolista ajattelua siihen musiikin tekemiseen, Hirvaskero pohtii.

Hirvaskero kuvailee Taidekappelin olevan kuin mittatilaustyönä tehty tila sunnuntaiselle esitykselle.

– On aika harvinaista, että tällainen kokoonpano, tämä aikakausi ja vielä tämä tila yhdistyvät, Hirvaskero kuvailee.

Rakkauden puutarhassa sunnuntaina 8.3.2020 kello 13.30. Tilaisuuteen on vapaa sisäänpääsy.

Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemian kaikki esitykset löydät täältä.