Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 16.3.2020

Turun ammattikorkeakoulun varautuminen koronavirukseen

Turun ammattikorkeakoulu haluaa varmistaa opiskelijoidensa opintojen etenemisen tehokkaasti ja turvallisesti koronaviruksen leviämisestä huolimatta. Tältä sivulta voit seurata ohjeitamme koronavirukseen liittyen. Päivitämme ohjeita säännöllisesti. Henkilökunnalle ja opiskelijoille suunnattu tarkempi tiedottaminen tapahtuu Messi-sivuston kautta.

Ajankohtaista

Toimintaohje kevätlukukaudelle 2022, voimassa toistaiseksi

Päivitys 25.4. voimassa toistaiseksi

Matkalla uuteen normaaliin

Turun AMK:n toimintaohje pohjautuu Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suosituksiin koulutuksen järjestämisestä. Toimimme hybridimallin mukaisesti.

Opetuksen ja muun kampuksilla tapahtuvan toiminnan järjestelyt tehdään pedagogisin perustein koulutus- ja ryhmäkohtaisesti. Opetushenkilöstö päättää opetusjärjestelyistä yhdessä koulutusvastaavien ja esihenkilöiden kanssa. Suurten ryhmien luentomaista opetusta jatketaan verkkopohjaisesti.

Älä tule sairaana tai oireisena kampukselle. Yleinen maskisuositus poistuu kampuksilta. Kasvomaskia voi ja saa käyttää oman harkinnan mukaan. Huolehdi edelleen hyvästä käsihygiesta. Noudata turvavälejä taukotiloissa ja kampusravintoloissa.

Aluehallintoviraston (AVI) mahdollisesti antamat ryhmäkoko-ohjeistukset eivät koske korkeakouluopetusta. Yleisötapahtumissa, esitystoiminnassa ja lasten ja nuorten harrastustoiminnassa noudatetaan henkilömäärien osalta AVI:n ohjeita ja rajoitteita.

Henkilökunnan tulee sopia etätyöstä oman esihenkilönsä kanssa hybridityöohjeen mukaisesti. Etätyö ei saa estää kriittisten toimintojen jatkumista tai toiminnan tavoitteisiin ja tuloksiin pääsemistä.

Opiskelija- ja harjoittelijavaihdot toteutetaan THL:n maa- ja/tai aluekohtaisten suositusten sekä UM:n matkustustiedotteiden suositusten mukaisesti.

Jos epäilet koronatartuntaa toimi voimassa olevien viranomaisohjeiden mukaan.

EduCityn sisäisten palvelujen keskuksen Service Centren palvelupisteet

Service Centren palvelupisteet ovat avoinna minimissään:

maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 10–13.

Henkilökunnan ICT-tuki on avoinna joka arkipäivä klo 10–13.

Palvelupisteet ovat:

  • Opiskelijakunta TUO ja kampuskauppa
  • Opintotoimisto
  • Opiskelijan ICT-tuki
  • Henkilökunnan ICT-tuki
  • Brand Desk - Viestintäpalvelut
  • Globe - Kansainväliset palvelut

Erikoispalvelupisteiden lisäksi keskuksessa on infopiste, joka tarjoaa yleisneuvontaa ja tukea palvelupisteen asioissa sekä auttaa EduCity-rakennuksessa toimivia myös muissa arkipäivän asioissa ja ongelmissa.

Infopiste on avoinna arkisin klo 9–14.

Kirjaston palvelupisteet

Kirjastolla on palvelupisteitä eri kampuksilla. Katso ajantasaiset aukioloajat ja mahdolliset poikkeukset sivulta kirjaston yhteystiedot ja aukioloajat.

Ulkomailta saapuville

Kaikkien ulkomailta Suomeen saapuvien opiskelijoiden ja henkilökunnan jäsenten tulee noudattaa viranomaisten karanteenista antamia ohjeita ennen kampukselle saapumista.

Ajantasaiset viranomaistiedot voit tarkistaa näistä osoitteista: 

Rajavartiolaitoksen ohje maahantulijoille matkustamista koskien  (rajavartiolatios.fi)

Koronavirusepidemian aikaiset rajoitukset (valtioneuvosto.fi)

Kumppaneille ja asiakkaille

Järjestämme työelämälle ja yksityisille asiakkaille suunnatut koulutukset ja palvelut seuraten tarkasti kulloinkin voimassa olevia turvallisuusmääräyksiä ja -suosituksia turvaväleistä ja hygieniasta.

Projektien ja toimeksiantojen parissa työskentelemme joustavasti mahdollisuuksien mukaan paikan päällä ja etänä. Toiminnoista vastaava henkilöstömme tiedottaa tilanteesta yhteistyötahojamme. Seuraamme tilannetta ja teemme tarvittaessa muutoksia toimintatapoihin.

Tiedusteluja työelämäpalveluihimme liittyen voi lähettää ota yhteyttä -lomakkeella  tai sähköpostitse palvelut@turkuamk.fi.  

Turun AMK:n tutkimus- kehitys ja innovaatiotoiminta jatkuu nykyaikaisen teknologian mahdollistamia ratkaisuja hyödyntäen. Tarkempaa tietoa toiminnan muutoksista ja jatkumisesta saat oman projektisi henkilökunnalta ja projektipäälliköltä.

Lisätietoa

Tarkempia ohjeita Turun AMK:n opiskelijoille ja henkilökunnalle intranetissämme Messissä (vaatii kirjautumisen)

Erityisjärjestelyt puretaan heti, kun se on turvallista.

Tiedot päivitetty 22.12.2021 klo 15:25

Messi -henkilökunta Messi -opiskelijat