Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 16.3.2020

Turun ammattikorkeakoulun varautuminen koronavirukseen

Turun ammattikorkeakoulu haluaa varmistaa opiskelijoidensa opintojen etenemisen tehokkaasti ja turvallisesti koronaviruksen leviämisestä huolimatta. Tältä sivulta voit seurata ohjeitamme koronavirukseen liittyen. Päivitämme ohjeita säännöllisesti. Henkilökunnalle ja opiskelijoille suunnattu tarkempi tiedottaminen tapahtuu Messi-sivuston kautta.

Ajankohtaista

Toimintaohje syyslukukaudelle 2021, voimassa toistaiseksi

Turun AMK:n toimintaohje pohjautuu Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) päivitettyihin suosituksiin koulutuksen järjestämisestä. Toimimme syyslukukaudella 2021 hybridimallin mukaisesti.

Kampuksilla voidaan järjestää lähiopetusta perustellusta syystä. Opetuksen ja muun kampuksilla tapahtuvan toiminnan järjestelyt tehdään koulutus- ja ryhmäkohtaisesti. Suurten ryhmien opetus verkkopohjaisesti. Aluehallintoviraston (AVI) mahdolliset muuttuvat ryhmäkoko-ohjeistukset eivät koske korkeakouluopetusta.

Kampuksella suositellaan vahvasti maskien käyttöä. Opetusjärjestelyissä tulee noudattaa turvaetäisyyksiä erityissyistä maskittomien osallistujien osalta. Riskiryhmiin kuuluvien tulee sopia käytännöistä erikseen esihenkilön tai opetushenkilöstön kanssa.

Yleisötapahtumissa, esitystoiminnassa ja lasten ja nuorten harrastustoiminnassa noudatetaan henkilömäärien osalta AVIn voimassa olevia ohjeita ja rajoitteita.

Henkilökunta voi sopia etätyöstä oman esihenkilönsä kanssa päivitetyn hybridityöohjeen mukaisesti. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin (VSSHP) alueella on käytössä etätyösuositus syyskuun loppuun asti. 

Opiskelija- ja harjoittelijavaihdot toteutetaan THL:n maa- ja/tai aluekohtaisten suositusten sekä ulkoministeriön matkustustiedotteiden suositusten mukaisesti.

Toimimalla huolellisesti ohjeiden mukaisesti pystymme minimoimaan häiriövaikutukset toiminnassa ja mahdollisesti nopeuttamaan paluuta normaalioloihin. Kannustamme kaikkia ottamaan rokotukset, jotta rokotuskattavuus saadaan mahdollisimman hyväksi.

Käytä maskia ja huolehdi hyvästä käsihygieniasta. Noudata turvavälejä taukotiloissa ja kampusravintoloissa. Älä tule oireisena kampukselle. Hakeudu koronatestiin, jos sairastut. 

Uusille opiskelijoille suunnattu tieto opintojen aloituksesta löytyy  Opiskelun aloitus -sivulta.

Opiskelijoiden koronarokotuksista

Kaikki Turussa asuvat ja opiskelevat voivat saada rokotteen myös kaupungin kautta, eli heidän ei tarvitse välttämättä hakeutua oman kotikuntansa rokotuksiin. Riittää, että he jättävät yhteystietonsa otanrokotteen.turku.fi -sivulle, ja heille lähetetään rokotusaika tekstiviestillä, kun ikäryhmien rokotukset etenevät. 

Salossa opiskelevat:  ​YTHS tiedottaa sivuillaan , että opiskelijoiden rokotukset hoidetaan julkisella sektorilla eli kuntien toimesta. Jos sinulla on kysyttävää koronarokotuksista, olethan yhteydessä kotikuntasi terveydenhuoltoon.

Turun kaupungin sivuilta löytyy Usein kysyttyä koronarokotteesta -sivu, josta saat tietoa liittyen rokotteeseen ja rokotuksiin Turussa. 

Salon kaupungin koronarokotusinfosivu

Rokotusjärjestys perustuu valtioneuvoston asetukseen.

EduCityn sisäisten palvelujen keskuksen Service Centren palvelupisteet

Service Centren palvelupisteet ovat avoinna minimissään:

maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 10–13.

Henkilökunnan ICT-tuki on avoinna joka arkipäivä klo 10–13.

Palvelupisteet ovat:

  • Opiskelijakunta TUO ja kampuskauppa
  • Opintotoimisto
  • Opiskelijan ICT-tuki
  • Henkilökunnan ICT-tuki
  • Brand Desk - Viestintäpalvelut
  • Globe - Kansainväliset palvelut
  • Kirjaston palvelut

Erikoispalvelupisteiden lisäksi keskuksessa on infopiste, joka tarjoaa yleisneuvontaa ja tukea palvelupisteen asioissa sekä auttaa EduCity-rakennuksessa toimivia myös muissa arkipäivän asioissa ja ongelmissa.

Infopiste on avoinna arkisin klo 9–14.

 

Ulkomailta saapuville

Kaikkien ulkomailta Suomeen saapuvien opiskelijoiden ja henkilökunnan jäsenten tulee noudattaa viranomaisten karanteenista antamia ohjeita ennen kampukselle saapumista.

Ajantasaiset viranomaistiedot voit tarkistaa näistä osoitteista: 

Rajavartiolaitoksen ohje maahantulijoille matkustamista koskien  (rajavartiolatios.fi)

Koronavirusepidemian aikaiset rajoitukset (valtioneuvosto.fi)

Kumppaneille ja asiakkaille

Järjestämme työelämälle ja yksityisille asiakkaille suunnatut koulutukset ja palvelut seuraten tarkasti kulloinkin voimassa olevia turvallisuusmääräyksiä ja -suosituksia turvaväleistä ja hygieniasta.

Projektien ja toimeksiantojen parissa työskentelemme joustavasti mahdollisuuksien mukaan paikan päällä ja etänä. Toiminnoista vastaava henkilöstömme tiedottaa tilanteesta yhteistyötahojamme. Seuraamme tilannetta ja teemme tarvittaessa muutoksia toimintatapoihin.

Tiedusteluja työelämäpalveluihimme liittyen voi lähettää ota yhteyttä -lomakkeella  tai sähköpostitse palvelut@turkuamk.fi.  

Turun AMK:n tutkimus- kehitys ja innovaatiotoiminta jatkuu nykyaikaisen teknologian mahdollistamia ratkaisuja hyödyntäen. Tarkempaa tietoa toiminnan muutoksista ja jatkumisesta saat oman projektisi henkilökunnalta ja projektipäälliköltä.

Lisätietoa

Tarkempia ohjeita Turun AMK:n opiskelijoille ja henkilökunnalle intranetissämme Messissä (vaatii kirjautumisen)

Erityisjärjestelyt puretaan heti, kun se on turvallista.

Tiedot päivitetty 22.9.2021 klo 9:30