Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 27.8.2020
Keittiötilassa uuni ja työpöytää

Esteettömyys- ja apuvälinetietoudelle on edelleen paljon kysyntää

Kunnonkoti avaa hiljalleen ovensa uudelleen, koronan sallimissa puitteissa. Vierailu- ja neuvontakeskuksena se on ollut jo yli 10 vuotta osa Turun ammattikorkeakoulun toimintaa. Se on ollut mukna esteettömyyden ja hyvinvoinnin edistämisessä Varsinais-Suomessa.

Covid19-pandemian vuoksi Kunnonkodin tilat ovat olleet suljettuna 16.3.2020 alkaen.  Elokuussa 2020 avaamme pikkuhiljaa toimintaamme. Toimimme Covid19-tilanteen mukaisesti huomioiden hallituksen ja Turun AMK:n linjaukset suojautumiseen liittyen.

Kunnonkodin tilat ovat yksityisten ja ammattilaisten käytössä

Kunnonkodin näyttelytila on kaikille avoin vierailukeskus. Sitä ovat hyödyntäneet niin yksityishenkilöt kuin sosiaali-, terveys- ja rakennusalan ammattilaiset sekä oppilaitokset Varsinais-Suomen alueelta. 

Turun AMK:n opiskelijoille Kunnonkoti on oppimisympäristö, jossa harjoitellaan esteettömyys-, apuväline- ja ergonomia-asioita käytännön kautta. Kuntien, järjestöjen ja yritysten toimeksiantojen kautta opiskelijat pääsevät soveltamaan teoriaa käytäntöön työelämäyhteistyönä.

− Toimeksiantoja vastaanotetaan jatkuvasti ja mielellään hyvissä ajoin ennen toteutusta, jotta suunnittelulle jää riittävästi aikaa, lehtori Kirsi Karlsson mainitsee.

Yritysyhteistyö Kunnonkodin toiminnassa

Kunnonkoti työskentelee yhteistyössä laajan yrityssektorin kanssa. Yritysten toimiala on liittynyt apuvälineisiin, esteettömyyteen, rakennettuun ympäristöön ja hyvinvointiteknologiaan.

− Yritysten avulla Kunnonkodin näyttelytila on rakentunut nykyiseen muotoon ja toisaalta uudistuu yritysten uudistaessa valikoimaansa ja uusien yritysten tullessa mukaan toimintaan, Karlsson kuvaa.

Uusia yritysyhteyksiä solmitaan tarveperusteisesti. Kunnonkoti toimii myös testialustana yritysten tuotteiden tai palvelujen testaamisessa, joten ota yhteyttä, autamme mielellämme.

Kunnonkodin palveluista

Kunnonkodin kautta voi tiedustella esteettömyyteen, apuvälineisiin- tai työergonomiaan liittyvistä asioista joko puhelimitse tai sähköpostilla. Kunnonkodissa järjestetään eri aiheisia teemapäiviä, luentoja ja koulutusta, joihin pääsääntöisesti on vapaa pääsy.

− Suosituksi palveluksi on muodostunut 1,5 tunnin opastettu näyttelytilaan tutustuminen. Opastus voi olla ns. yleisesittely, jossa joka aihealueesta saa tietoa. Käynti voidaan myös räätälöidä tulijan tai ryhmän toiveiden mukaiseksi. Erityisen mukavaa on palvella yksityishenkilöitä, jotka ovat hakemassa ideoita kodin muutostöihin, etsimässä ratkaisuja tai apuvälineitä arjen sujumisen tueksi, Karlsson kertoo hymyillen.

Kunnonkodin kautta voi tilata fysio- ja toimintaterapiaopiskelijoita tekemään esteettömyyskartoituksen tai asunnonmuutostyöarvioinnin. Lisäksi muut aihealueeseemme liittyvät toimeksiannot ovat tervetulleita.

− Kunnonkodin tiloja voi myös vuokrata omaan käyttöön esimerkiksi palavereihin tai pienimuotoisiin tapahtumiin. Toivomme rohkeasti vain ottamaan yhteyttä!