Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 24.8.2020

EduCity avautui

Turun ammattikorkeakoulun kampuksen sydän, osoitteessa Joukahaisenkatu 7 sijaitseva uusi kampusrakennus EduCity valmistui heinäkuussa ja se luovutettiin Turun ammattikorkeakoululle elokuun alussa. Uuden lukuvuoden alkaessa EduCity on avattu koko AMK-yhteisön käyttöön.

EduCity on uuden ajan opiskelurakennus, jossa perinteiset luokat on korvattu erilaisilla monimuoto-oppimisympäristöillä sekä avoimilla projekti- ja työskentelytiloilla. Rakennuksen väliseinät ovat pääosin lasia ja avonaista tilaa on paljon.

– Monimuotoympäristöt ovat arkipäivää toimitiloissa, mutta opetusympäristöissä ne ovat vielä verrattain uusi asia. Monimuotoympäristöt ovat muunneltavissa vaihtelevien tarpeiden mukaan – opiskella voi missä ja milloin vain. Eräs EduCityn erikoisuuksista ovat lasiseinäiset tekniikan alan laboratoriotilat rakennuksen kellarikerroksessa, kertoo Turun ammattikorkeakoulun rehtori ja toimitusjohtaja Vesa Taatila.

EduCityn keskellä on suuri ja valoisa aula, jossa sijaitsevat oleskelu- ja kohtaamispaikkana tai katsomona toimivat Taidon portaat. Aulassa on myös yli 30:n neliömetrin kokoinen läpinäkyvä mediaseinä, joka mahdollistaa esimerkiksi elokuvanäytösten järjestämisen. Rakennuksen Kupittaanpuiston puoleisella sivulla talon käyttäjiä ilahduttavat laajat maksaruohon peittämät terassit, joille on pääsy kaikista kerroksista.

Yhteiskäyttöisten oppimistilojen lisäksi EduCityssä on laboratorio- ja erityistiloja, henkilöstön työympäristö ja sisäisten palveluiden keskittymä Service Centre. Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsee ravintola ja koko kampusalueen ensimmäinen pub.

EduCityn valmistumisen myötä Turun ammattikorkeakoulun toiminta on Linnankadun taidekampusta ja Salon toimipistettä lukuun ottamatta siirtynyt Turun Tiedepuiston alueelle.

EduCityn kruunaavat rakennukseen syksyllä tulevat taideteokset. Teknologiakiinteistöjen ja Turun ammattikorkeakoulun rahoittaman KampusART-taideohjelman myötä kiinteistön sisätiloihin tulee Noora Schroderuksen, Stig Baumgartnerin ja Shoji Katon teoksia. EduCityn pääoven ulkopuolelle puolestaan tulee Anssi Pulkkisen ja Taneli Rautiaisen jättimäinen veistos MEANDERI (pyörätelineillä). Teokset valittiin KampusART-taideohjelman järjestämien luonnoskilpailujen perusteella. Taideohjelman kokonaisbudjetti on lähes miljoona euroa.

Teknologiakiinteistöt rakennutti Turun ammattikorkeakoululle uuden kampusrakennuksen, johon muuttavat ammattikorkeakoulun lisäksi Nordea, Cloetta, Unica ja Ewals Cargo.

Seitsemänkerroksisen EduCityn on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Sigge ja sen pääsuunnittelija on turkulainen arkkitehti Pekka Mäki. Rakennuksen kerrosala on 18 500 neliömetriä ja sen tilavuus on yli 100 000 kuutiota.

Turun ammattikorkeakoululle LEED Platina-tasoinen kampusrakennus on askel kohti Turun kaupungin laatimaa tavoitetta, jonka mukaan Turku on vuonna 2029 hiilineutraali.

– Turun ammattikorkeakoulu on vahvasti sitoutunut vähentämään hiilijalanjälkeään. Uuden kampusrakennuksen myötä otamme suuren harppauksen kohti ilmastoneutraalia toimintaa, Taatila iloitsee.

 

 

Kuva: Vesa Loikas / Turun Teknologiakiinteistöt