Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 7.9.2020

Kampuksella jaettiin kasvomaskeja ja käsihuuhdetta opiskelijoille

Puhdistuspalveluyritys Golden Shine Oy ja Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta TUO jakoivat opiskelijoiden käyttöön kasvomaskeja ja käsihuuhdetta maanantaina Lemminkäisenkadulla.

Yrityksen aloitteesta lähtenyt ja nopealla aikataululla toteutettu jakelu tavoitti kampuksella olevat Turun ammattikorkeakoulun opiskelijat maanantaina 7.9.2020.

Golden Shine Oy on lietolainen siivousalan yritys, joka on siivouspalveluiden ohella keskittynyt epidemian aikana desinfiointi-siivouksiin. Opiskelijoille jaettiin 1000 kappaletta hengityssuojaimia sekä käsidesiä. Tempauksen tarkoituksena on tukea opiskelijoiden mahdollisuuksia opiskella esteettömästi.

– Huomasimme ammattikorkeakoulun maskisuosituksesta julkisuudessa käydyn keskustelun ja halusimme auttaa opiskelijoita. Siivousalan yrityksenä meillä oli hyvä mahdollisuus olla tällä tavoin mukana ehkäisemässä tartuntavaaraa, toteaa Golden Shine Oy:n liiketoimintajohtaja Mats Källström.

Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta - TUOn hallituksen puheenjohtaja Jade Tähtinen on iloinen siitä, että Golden Shine on päättänyt lähteä tarjoamaan opiskelijoille ilmaisia kasvomaskeja sekä käsidesejä.

 – Turun AMK:n julkistettua maskisuosituksensa ovat opiskelijat olleet huolestuneita tulojensa riittämisestä maskien hankintaan, joten on hienoa nähdä paikallisen yrityksen reagoivan tilanteeseen tällä tavoin,  toteaa Tähtinen tyytyväisenä.

Opiskelijakunta on myös saanut Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän diakonialta pienen määrän maskeja jaettavaksi vähävaraisille opiskelijoille. Nämä maskit tulevat jakoon opiskelijakunnan jäsenpalvelupisteelle EduCityyn.

Opiskelijakunta TUO oli mukana Golden Shinen kampanjassa tukemassa maskien jakamista opiskelijoille.

Kuva: Amanda Savo