Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 21.9.2020

Taideteos rakennuslaboratorion seinällä muistuttaa työstä Suomen hyväksi

Aarre Aaltosen reliefi Turun AMK:n uuden EduCity-rakennuksen rakennustekniikan laboratoriossa muistuttaa työstä Suomen hyväksi. Reliefin luovutti Turun AMK:lle Turun Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK ry.

Teksti ja kuvat: Martti Komulainen

- Reliefi muistuttaa meille tärkeistä asioista, kuten yhteisestä Suomestamme ja sen eteen tehdystä työstä ja uhrauksista, totesi Turun Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK ry:n puheenjohtaja Petri Linkoala taideteoksen luovutuspuheessaan.
 
Yhdistys halusi toimitiloissaan olleen taideteoksen luovuttamisella osoittaa arvostusta Turun AMK:n koulutustyölle. 
 
Turun AMK kouluttaa rakennusalan asiantuntijoita ja työnjohtajia rakennusmestarin ja -insinöörien koulutuslinjoissa. Itsekin takaisin koulunpenkille palannut Petri Linkoala suorittaa rakentamisen ylempi-AMK -tutkintoa Turun AMK:ssa.
 
Reliefi on alkujaan pöytyäläissyntyisen taiteilijan ja kuvanveistäjän Aarre Aaltosen työ, joka on valmistettu vuonna 1964 Kupittaan Saven keramiikkatehtaassa. 
 
Teos sopii hyvin Kupittaalla sijaitsevaan EduCityyn valmistuspaikkansakin puolesta.

- EduCityssä on Kupittaalla vaikuttaneiden henkilöiden mukaan nimettyjä neuvottelutiloja ja siten täällä nähdään alueen historian merkitys, Turun AMK:n rehtori Vesa Taatila kuvasi ja jatkoi että teos sopii hyvin kampuksen taidekokonaisuuteen, joka rakentuu syksyn aikana.
 
Teoksen sijoituspaikka EduCItyn alakerroksen rakennustekniikan laboratoriossa on moderni tutkimus-, testaus- ja oppimisympäristö. Laboratorion laitekantaa on uusittu Sepänkadulta muuton yhteydessä. Kalustoon kuuluu muun muassa olosuhdekaappi, jossa voidaan eri kosteus- ja lämpöoloissa tutkia rakennusmateriaalien ominaisuuksia.