Siirry pääsisältöön Siirry hakuun
Sivu päivitetty 28.9.2020

Mobiilipeli opettaa ymmärtämään moninaisuutta

PELIMO on syksyllä julkaistava mobiilipeli, jossa ihmisten moninaisuutta käsitellään koululaisen näkökulmasta. Pelin tarkoituksena on auttaa lapsia asettumaan toisen asemaan sekä ymmärtämään ihmisten välisiä eroja ja yhtäläisyyksiä kiinnostavalla tavalla.

PELIMO-mobiilipeli on suunnattu 4.–6.-vuosiluokkien opetukseen ja se tulee ladattavaksi sovelluskauppoihin syys-lokakuun vaihteessa. Pelissä on kolme hahmoa, joiden elämään pelaaja pääsee tutustumaan. Jokaisen hahmon tarina sisältää moninaisuuden teemoja.

 

Peli on kehitetty PELIMO – Pelillistäminen mahdollisuutena monikulttuurisuuskasvatuksessa.

 

Meissä kaikissa on moninaisuutta

 

Pelissä kulttuurista moninaisuutta käsitellään laajasta näkökulmasta, ihmisten nähdään olevan aina moninaisia taustoiltaan.

 

– Esittelytapahtumissa olemme huomanneet, että peli saa pelaajat pohtimaan moninaisuuden ilmenemistä arjessa. Ja juuri tämähän on yksi pelin tavoitteista: herätellä huomaamaan jokapäiväisessä elämässä asioita, joissa moninaisuus tulee esiin, iloitsee hankkeen projektipäällikkö, tutkimusvastaava Hanna Kirjavainen.

 

Peliä esitellään verkkoseminaarissa lokakuussa

 

Peliä ja Pelillistäminen mahdollisuutena monikulttuurisuuskasvatuksessa -hankkeessa tuotettuja opettajan ja pelillistämisen oppaita esitellään verkkoseminaarissa torstaina 1.10.2020 klo 14–16. Seminaari on suunnattu opetus- ja pelialan asiantuntijoille, mutta se on avoin kaikille asiasta kiinnostuneille.

Linkki lanseeraustilaisuuteen ja ilmoittauminen .

 

Peli ja opaskirjat on luotu Turun ammattikorkeakoulun, Turun yliopiston Brahea-keskuksen sekä Humanistisen ammattikorkeakoulun yhteistyönä. Hanketta rahoittaa Opetushallitus.